Red een dwergpinguïn; en zie zelf zijn vrijlating

17 maart 2014 Corno van den Berg

Dwergpinguïns (ook wel Little Penguins genoemd) zijn de kleinste pinguïns ter wereld. Je kunt deze guitige dieren alleen tegen komen in Australië en Nieuw-Zeeland. En je kunt ze helpen door een pinguïntrui te breien. Deze dieren hebben geregeld last van olie en door de perfect passende trui blijven ze lekker warm. Oh, en daarna mag je zelf komen kijken hoe ze worden vrij gelaten in het wild.

Het project is opgezet op Phillip Island, een eiland op zo'n 140 kilometer ten zuiden van Melbourne. De Phillip Island’s Penguin Foundation helpt de 32.000 dwergpinguïns die hier nog leven. Door grote olierampen alsook olie van vissersboten komen deze kleine dieren geregeld in de problemen. Inmiddels zet ook Kylie Minogue, hét symbool van Australië, zich in voor deze dieren.

De opgevangen dieren krijgen na een stevige wasbeurt een handgemaakte trui aan.

De dwergpinguïns kunnen zich er goed in bewegen en komen snel alweer op krachten.

Geregeld wordt de gezondheid van het dier gecheckt.

Het ziet er erg grappig uit.

Tijdens de dagelijkse Little Penguin Parade kunnen toeristen toekijken hoe de dwergpenguïns thuis komen.

De dieren terug in hun natuurlijk leefgebied op Phillip Island in Australië.

Wil jij helpen?

Dan kun je nu aan de slag. Op de website van de organisatie staan breipatronen die je kunt gebruiken voor een heuse en hippe Penguin Jumper. Succes!

Zelf deze pinguïns in het wild zien?

Ja, dit is wel een reden om naar Australië en/of Nieuw-Zeeland te gaan toch? Op Droomplekken.nl vind je de beste tips en foto's voor Fjordland NP en Stewart Island, de plek waar ik zelf een dwergpinguïn tegen kwam. Hij keek naar me op het strandje en ging daarna het water weer in en zwom weer weg. Ook Queenstown, waar het bungyjumpen is uitgevonden, is de moeite waard.

Wil je meer van dit soort nieuwtjes?

Volg alles op Facebook en Twitter zodat je niets meer mist!

 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!