Reisjournalisten voor Win-Actie naar Zuid-Afrika bekend

31 augustus 2012 Corno van den Berg

De winnaars voor de 'Win-Actie Wil jij als reisjournalist mee naar Zuid-Afrika?' zijn bekend! Na het lezen van de honderden inzendingen zijn drie reisjournalisten in spe gekozen die meegaan op de 9-daagse reis in oktober.

Bijzondere actie

De Win-Actie in samenwerking met South African Tourism is een groot succes. Ook op social media leverde het veel reacties op. De prijs was dan ook erg bijzonder. Drie winnaars gaan mee met Corno van den Berg (oprichter van Droomplekken.nl) en leren van hem het vak. Ter plekke; in het hart van Zuid-Afrika.

 

 

Corno van den Berg: "Overweldigend, minder kan ik er niet van maken. De honderden inzendingen zijn veel meer dan verwacht. Terwijl het drie weken lang enthousiaste reacties en vooral complimenten voor de actie regende. Op reis met een reisjournalist gaan vinden veel mensen leuk; een ideale manier om te reizen en te werken. Het maximum van 250 woorden bleek voor sommigen lastig. Maar het was een test om te zien of je de sfeer van je gemaakte reis kunt neer zetten."

 

 

De prijs:

Een 'spoedcursus reisjournalistiek', zo kun je het ook noemen. Met als insteek: Hoe schrijf je een goed artikel waarbij veel uiteenlopende ervaringen goed in elkaar overlopen? De reis voert door de Karoo in de Westkaap-provincie en de beroemde Kalahari. Met talloze hoogtepunten; interactie met de lokale bevolking, wisselende omgevingen en safari op verschillende manieren. Denk aan een township-tour waarbij je de lokale mensen interviewt en met hen zal koken.

 

 

Of de Swartbergpas met zijn eindeloze vergezichten, een meerkat-safari waarbij je de lieftallige diertjes in hun natuurlijke omgeving in actie zult zien. En de Kalahari-safari op zoek naar de beroemde ‘Kalahari leeuw’ met zijn zwarte manen. Met onder meer overnachtingen in de duurzame Xaus Lodge (Kalahari). De reis eindigt in Kaapstad, een heuse wereldstad. De ervaringen van elke winnaar zullen worden gepubliceerd in één van de deelnemende media: Columbus Magazine, Metro en natuurlijk Droomplekken.nl.

 

 

De drie winnaars

Dit zijn de winnaars die in oktober meegaan naar Zuid-Afrika:

Manon Sas, met haar inzending over nucleair ramptoerisme in Tsjernobyl.
Melvin Mak, met zijn inzending over de barbecue in het Australische Red Centre.
Andel de Haan, met haar inzending over de speurtocht naar verse kamelenmelk.

 

Allen, van harte gefeliciteerd! En dank aan iedereen die heeft meegedaan. En, heb je niet gewonnen? Niet getreurd. Er staan alweer nieuwe acties op stapel, met opnieuw een bijzondere bestemming als hoofdprijs...

 

Volg Droomplekken.nl

Droomplekken.nl geeft de beste reistips, nieuwtjes voor reizigers en veel meer... Ben jij een echte reiziger? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets meer mist!

 

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!