Robinson Crusoe leeft op Moyenne Island (Seychellen)

28 mei 2012 Corno van den Berg

Het verhaal van de Engelsman Brendon Grimshaw is mijn droom. Hij was een journalist toe hij begin jaren zestig een eilandje kocht bij de Seychellen. Voor 20.000 dollar. Tegenwoordig is het een natuurgebied vol immense schildpadden. En, hij is extreem gelukkig...

 

Soms kom je verhalen tegen waarvan je denkt: ,,Dat had ik moeten doen!" Dit is er zo één. De inmiddels 86-jarige Brendon Grimshaw leeft op Moyenne Island, dat onderdeel is van het Sainte Anne Marine Nationaal Park voor de noordkust van het eiland Mahé.

 

 

In 1964 was hij zijn baan als journalist zat en zocht rust. Grimshaw hoorde verhalen over de Seychellen. En, hij voegde de daad bij het woord. Voor 20.000 dollar kocht hij een compleet eiland.

 

 

Inmiddels leeft hij nog steeds alleen. Alhoewel, er kruipen 119 reuzenschildpadden op het eiland. Terwijl ook toeristen langs mogen komen. Makelaars schatten de waarde van het eiland inmiddels op 50 miljoen dollar, zeker als het in handen zou vallen van projectontwikkelaars.

 

 

Hij heeft het erg naar zijn zin en zit vol humor. Zijn leven is als een droom... Reden genoeg voor een documentaire, die dan ook net is gemaakt over deze Robinson Crusoe.

 

 

Maar, Robinson Crusoe van de Engelse schrijver Daniel Defoe uit 1719 was ook maar een roman. Maar dat het één van de meest gepubliceerde boeken ter wereld is, zegt genoeg. Ik ben niet de enige met die droom. Maar ja, die stap durven zetten hé...


 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!