Stelletje koopt droomeiland bij Cambodja voor 15.000

17 juni 2015 Corno van den Berg

Dit is een droomverhaal. Het Australische stelletje Melita Koulmandas en haar man Rory waren op vakantie in Cambodja en kregen een uniek aanbod. Ze konden voor 15.000 dollar een eiland kopen. Reden genoeg om hun leven om te gooien. Ze bouwden een unieke eco-lodge. En daar wil je best wel naar toe, kijk maar.

Melita en Rory maakten in 2006 een rondreis door het Aziatische land. En bezochten onder meer het eiland Song Saa dat op zo’n 29 kilometer van de kust van Sihanoukville bevindt. Melita en Rory waren de eerste buitenlanders ooit op het eiland. Ze hoorden een bijzonder verhaal. De bevolking op het eiland had een hard leven en wilde eigenlijk verhuizen naar het vasteland. Na enkele gesprekken boden de eilanders hun eiland te koop aan. Ze wilden er 15.000 dollar voor hebben.

Het stel overlegde kort. Ze besloten hun leven acuut om te gooien. Ze gingen akkoord met de vraagprijs en hebben nu de rechten van het eiland voor de komende 99 jaar. Het stel wilde een exclusieve plek van het eiland maken. Op een ecologische wijze. Maar het liep iets anders. In 2008 werd er bij Melita kanker vastgesteld. Ze overwon de ziekte en kon haar plannen alsnog uitvoeren. Anno 2015 is Song Saa een paradijs. Je kunt kiezen uit 27 verschillende villa’s. Goedkoop is het niet. Een nachtje op dit privé-eiland kost minimaal € 795. Meer info: Song Saa Resort

 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!