Komiek en op sex beluste vogel zijn hit op internet

11 februari 2015 Corno van den Berg

Het is een legendarisch filmpje op internet. De beroemde Engelse acteur Stephen Fry gaat op zoek naar de bijna uitgestorven kakapo. Hun ontmoeting maakt ongewild het probleem van de diersoort van Nieuw-Zeeland duidelijk. Let op het commentaar van de komiek.

De Britse acteur en komiek Stephen Fry was voor zijn documentaireserie Last Chance To See van de BBC op Stewart Island in Nieuw-Zeeland. Hij leerde van alles over zeldzame dieren die er leven en ontmoette Sirocco, een mannetjeskakapo. In eerste instantie wilden ze het dier alleen filmen, maar Sirocco zit om iets verlegen: een vrouwtje. Waardoor een bijzonder tafereel ontstaat. Wat daarbij op bijzondere wijze wordt voorzien door commentaar door Stephen Fry. Het filmpje is inmiddels op YouTube meer dan zes miljoen keer bekeken.


Kakapo's zijn papegaaien die wat lijken op een uil. Ze behoren tot de meest zeldzame vogels ter wereld. De komst van de mens, en in hun kielzog dieren als hermelijnen en ratten, zorgden voor een slachting de afgelopen eeuwen. Onder meer op Stewart Island is een grootschalig fokprogramma opgezet om dit dier voor uitsterven te behoeden. En met succes.

Zelf naar Stewart Island?
Stewart Island is een unieke plek. Kijk maar naar mijn tips en foto's voor Stewart Island.

Deel

Corno is nu op reis

Sri Lanka Een rondreis langs bekende en onbekende plekken.
Bekijk en reageer op mijn verslag

Mijn reisagenda