Te koop: Italiaans droomeiland Budelli

4 februari 2013 Corno van den Berg

Ruim drie miljoen euro. Dat heb je nodig om het Italiaans eiland Budelli te kopen. Het ligt voor de kust van Sardinië, omringd door azuurblauw water en typisch Italiaanse stranden. En, de prijs lijkt hoog, maar is extreem laag. Want de eigenaars zijn failliet en hebben snel geld nodig. Wat let je?

 


Eerlijk is eerlijk, het klinkt mooier dan het is. De Italiaanse overheid heeft voorkooprecht. En de Italianen zien het idyllische eiland liever niet in buitenlandse handen vallen. Maar wie een kijkje in de staatskas neemt, ziet dat deze zowat leeg is.


En de eigenaars uit Milaan zijn failliet gegaan en hebben hard geld nodig. Het eiland heeft een geschatte waarde van 3,2 miljoen euro en zal worden verkocht aan de hoogste bieder. Het eiland ligt zo'n 16 km voor de kust van Sardinië en bestrijkt 1,7 km². Daarmee is de prijs 'slechts' 1,76 euro per vierkante meter.


Denk niet dat het zomaar een eiland is. Het eiland vormde in 1960 het decor voor de niet al te bekende film 'Deserto Rosso' (rode woestijn). Richard Harris en Monica Vitta speelden de hoofdrol. Maar, het mooiste strand staat in heel Italië bekend als 'Spiaggia Rosa'. Het zand heeft een lichtroze kleur door de microscopisch kleine deeltjes koraal en schelpen. En wie wil daar nou niet romantisch rond lopen?

Bekijk de video:

 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!