Tips: Zoeken en boeken van goedkope vliegtickets

2 mei 2013 Corno van den Berg

Speuren naar goedkope vliegtickets. Het is een hobby van me, maar niet altijd één met een succesvolle uitkomst. Ik weet dat ticketprijzen per dag van de maand kunnen verschillen, maar die kan ik lang niet altijd eenvoudig vinden. Al kun je aangenaam worden verrast, kijk maar.

 

Op Droomplekken.nl geef ik de beste tips voor inmiddels al 154 Droomplekken. Wat je er kunt beleven, wat de leukste excursies zijn, wat de beste tijd is om te gaan en veel foto’s. Maar hoe kom je er? Veel lezers gaan graag zelf op pad en gaan vliegtickets zoeken om een indicatie van de kosten te krijgen. Waarbij je toch altijd denkt goedkoop uit te kunnen zijn. Kunnen, ja.

‘Goedkope vliegtickets’, twee woorden die bij de populairste zoekopdrachten op Google horen. Ze zijn vaak zelfs doorslaggevend voor waar de vakantie of stedentrip naar toe gaat. Er zijn talloze sites en via wat tips van lezers kwam ik bij Skyscanner.nl. Volgens hen word je op de site actief geholpen bij het zoeken naar de goedkoopste tickets.

En ik ken de reclames op televisie of internet goed. En ze zijn meestal hetzelfde. Termen als de ‘beste vliegtickets’ en de ‘goedkoopste vliegtickets’ komen vaak voorbij. Het aantal hits op Google is dan ook ongekend groot. Website na website komt voorbij. Maar dat ‘goedkope’ en ‘beste’ komt niet altijd overeen met mijn gevoel.

Mede daarom ben ik bij mijn eerste bezoek op Skyscanner.nl ook sceptisch. Net als op veel andere sites kun je logischerwijs zoeken op een bepaalde datum en krijg je de resultaten van tientallen vliegtuigmaatschappijen waaronder KLM, ArkeFly, Turkish Airlines en alle andere bekende luchtvaartmaatschappijen. Ik kan selecteren op prijs, aantal tussenstops, vertrektijd en nog veel meer. De prijzen zijn laag, maar ja ik kan ze nergens mee vergelijken.

Eén button trekt mijn aandacht; ‘Flexibel? Bespaar 45 euro’ staat er. Hmm, ja, dat ben ik als rasechte Hollander wel. Een beetje dan. Na de klik krijg ik als resultaat de prijzen voor de gehele maand te zien van het heenticket, alsook van het retourticket. Al zijn het oriëntatieprijzen, je ziet meteen wel de soms immense prijsverschillen tussen tickets.

Ik kan zelf kiezen welke tickets ik wil en zo mijn ideale reis organiseren. Met soms een extra overstap, maar veelal ook niet. Ik bepaal zelf of ik dat wil. Kijk, daar word ik blij van. En, daar krijg ik het gevoel van dat ik echt goedkoop op reis kan. Ik haal er uit wat er in mijn situatie in zit, dus ben ik tevreden.

Niet alleen op de pc, maar ook op de app voor iPad en iPhone kun je lekker struinen. Je kunt zien hoe duur een land is en van daaruit kijken hoe duur de diverse bestemmingen zijn. En wie door de maanden heen gaat, ziet wanneer een vlucht pas echt goedkoop is. Dit kunnen best de minder populaire maanden zijn, maar ook in de populaire maanden kun je zo de goedkoopste tickets vinden.

Je wordt vanuit Skyscanner doorgestuurd naar de aanbieder van de tickets. Dit zijn altijd gerenommeerde partijen. Opmerkelijk is wel dat je daar, jammer genoeg, nog wel een paar tientjes extra kosten moet betalen. Maar dan nog ben je goedkoper uit merk ik al snel bij een check naar hetzelfde ticket bij andere partijen want zij doen dit ook.

Door mijn goede ervaringen heb ik besloten samen te gaan werken met Skyscanner. En ga ik de komende zes maanden een Droomplek uitlichten en op zoek naar de goedkoopste tickets er naar toe. Zodat jij het zelf kunt zien. De zes Droomplekken zijn:
New York
Bangkok
Rio de Janeiro
Barcelona
Rome
Kaapstad

Deze steden zie je vanzelf voorbij komen op de site. Ik zal proberen de goedkoopste, maar vooral best passende tickets te vinden en deze met je delen. Heb je tips of wil je reageren, dat kan via email, Facebook of Twitter.


Zelf kijken?
Check dan Skyscanner.nl.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!