Toeriste redt verlamde hond van strand op Thailand

24 november 2014 Corno van den Berg

We kennen het allemaal. Je bent op reis en komt een dier tegen dat hulp nodig heeft. Zo ook Megan Penman die op een strand in Thailand een half verlamde puppy tegen kwam. Ze probeerde het dier te helpen, maar geen opvangtehuis wilde hem hebben. Dus nam ze hem mee naar Canada en richtte een fonds op om hem te helpen. Een hartverwarmend verhaal...De foto's in de video zeggen genoeg. Megan was op vakantie in Thailand toen een jonge hond kwam aangekropen. Het jonge dier was om onduidelijke redenen verlamd vanaf zijn rug en gedoemd om dood te gaan. Het hart van de toeriste was geraakt. 


Ze ging ter plekke op zoek naar een opvangtehuis voor de hond. Maar niemand wilde hem opvangen. Het dier zou geen toekomst hebben. Dus besloot ze de hond mee te nemen naar haar geboorteland Canada. Koste wat het kost, want eenvoudig was het niet.


De jonge hond had daarnaast diverse operaties nodig om te overleven. Megan richtte een fonds op en vond opvallend veel gulle gevers. Nu kan Leo, zoals ze het dier heeft genoemd, weer goed bewegen door het speciale karretje voor zijn achterpoten. En straalt hij nog meer levensvreugde uit.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!