Top 25: De beste reizenvideo's van 2014

27 december 2014 Corno van den Berg

Op Droomplekken.nl deel ik veel van de leukste, liefste en mooiste video's voor reizigers. Soms met miljoenen views op YouTube, soms juist niet. Dit zijn de best bekeken video's op Droomplekken.nl van 2014. Opmerkelijk is dat de top drie Nederlands is. Veel plezier!25: Uiltjes dansen mee met de camera
De hekkensluiter is een hilarische video van twee jonge uiltjes in Finland die aan het slapen zijn als een toerist ze ontdekt. En de dieren volgen de videocamera, althans tussen het slapen door...

24: Duiker redt zeeschildpad en krijgt bedankje
Een zeeschildpad zit vast in een visnet in de Golf van Mexico. Een duiker ziet het dier ploeteren en besluit hem te helpen. Wat nog niet mee valt. Maar als het dan lukt, lijkt het er op alsof het zeeschildpadje hem bedankt.

23: Straatartiest maakt heel bijzonder schilderij
Tip: Kijk de video helemaal af. En dan zul je verrast worden. Deze video van een straatartiest dook op en moest ik even delen. Let maar op waarom...

22: Guitige marmot verstoort filmopnamen
Je kent het wel. Je zet je filmcamera neer op de grond om het landschap filmen, inclusief bewegende wolken en de zon. Maar je rekent niet op een guitige marmot....

21: Hond laat het ultieme strandgevoel zien
Sommige video's zijn simpelweg geweldig. Zoals deze van de labrador Walter. Het dier krijgt een kleine camera omgebonden en mag dan doen wat hij het liefste van allemaal doet....

20: Zo mooi is Europa, inclusief Nederland
Je hoeft niet altijd ver weg om verrast te worden. De Taiwanees Stan Chang maakte een uitgebreide reis door Europa. Hij bezocht maar liefst 30 landen, waaronder ook ons land.

19: Zeehond springt op surfplank en heeft plezier
Twee surfers krijgen voor de Engelse kust een speelkameraadje. Een jonge zeehond wilde ook spelen met de golven. Duidelijk is te zien dat het dier zich kostelijk vermaakt.

18: Hikers ontdekken meer met extreem helder ijs
De beelden aan het einde zijn bizar. Alsof de twee mannen op lucht lopen. Twee wandelaars gingen deze week op pad in het Tatras-gebergte in Slowakije. In een meer zagen ze kristalhelder ijs. Ongekend mooi.

17: Hilarisch: Pinguïns hebben ruzie met een touw
Een groepje koningspinguïns ziet voor het eerst van hun leven een touw. En het zit in de weg. Een toerist maakte deze video en komiek Chris Cohen voorzag het geheel van een erg grappige voice-over.

16: Zo eng kan een busrit in de Himalaya zijn
Een bus rijdt door de bergen over een smalle zandweg. En dan moet je ook nog door een waterval heen. Zeg het maar, durf je dit wel of niet?

15: Vliegtuig maakt bizarre landing op Madeira
Het eiland Madeira staat bekend om de zijwind op de luchthaven. Dit vliegtuig probeert te landen, maar krijgt op het laatste moment last van zijwind. De piloot grijpt in...

14: Cast van Lion King zingt in metro New York
Als de vrouw begint te zingen, herken je het al. Maar ja, ook als je in de metro zit? Dat wilde de cast van The Lion King eens testen in hartje New York.

13: Zo mooi is Delft, Rotterdam en Amsterdam
Pengcheng He is student aan de Technische Universiteit in Delft. In zijn vrije tijd verkent hij Nederland. Hij maakte deze fraaie time-lapse van Delft, Rotterdam en Amsterdam. En, de video wordt steeds mooier...

12: Reuzenmanta komt om hulp vragen bij duikers
Recent kwam een reuzenmanta bij de Filipijnen hulp vragen bij een groepje duikers omdat hij verstrengeld zat in een vislijn. De duikers helpen het dier, al is het niet eenvoudig. Met name de tweede keer als de duiker boven het dier hangt om hem te helpen is uniek.

11: Zo neem je een rodelbaan zonder te remmen
De video is inmiddels meer dan 9 miljoen keer bekeken. In de Alpen heb je diverse rodelbanen waar 's zomers naar beneden kunt. Bij de bochten moet je eigenlijk remmen. Maar het kan ook niet...

10: Twee koala's hebben ruzie; maar dat is zo lief!
Koala's behoren tot de liefste dieren ter wereld. Maar ook die hebben wel eens een ruzie onderling. En dat ziet er dan zo uit. Een man filmde het tafereel in een dierentuin. En eerlijk is eerlijk, ik zou ook moeten lachen.

9: Dit is de meest extreme afdaling op ski's ooit
Cody Townsend is een zeer ervaren skiër. Hij vond de ultieme uitdaging in de wildernis van Alaska. Cody zette een GoPro op zijn helm, haalde een keer diep adem en ging naar beneden.

8: Neushoorn wordt gered door met hem te rennen
Deze baby neushoorn werd in Zuid-Afrika gevonden met een kogel in haar hoofd. Haar moeder was door stropers gedood. Dierenarts Cobus Raath kon het dier redden. Om haar weer gezond te krijgen moet hij dagelijks met haar rennen. Te lief.

7: Man begint te dansen in metro en dan.....
Een man in een metro in Australië besluit te kijken hoe medereizigers reageren als hij gaat dansen. Na een korte introductie gaat hij los op James Brown.

6: Herten op bevroren meer gered door briljant idee
Een vader en zoon in Amerika lazen op internet over twee herten die op een bevroren meer vast zaten. Hun hoeven hadden geen houvast op het gladde ijs. Er was geen oplossing, totdat de man een idee kreeg.

5: Stewardess houdt erg grappig veiligheidspraatje
Een stewardess van het Amerikaanse Southwest Airlines besluit haar normaal erg saaie veiligheidspraatje eens anders te doen. Met ongekend veel grappen vertelt ze over hoe je gordel moet dichtdoen en dat je niet mag roken aan boord. Kortweg briljant.

4: Vrouwtjesleeuw en verzorger zijn dikke vriendjes
De eerste seconden van deze video zijn uniek. Dit is het bijzondere verhaal van Sirga, een vrouwtjesleeuw en haar verzorger. De leeuw werd als wees gevonden bij een boerderij. Ze werd opgevangen in de hoop ooit weer vrij te kunnen laten.

3: Nederlandse piloot solliciteert op unieke wijze
Bob Veen 250 sollicitatiebrieven naar luchtvaartmaatschappijen. Zes keer kreeg hij een afwijzingsbrief terug, verder bleef het stil. Hij bedacht iets anders. En zette een uniek sollicitatiefilmpje online: 'Get Bob the job'.

2: Dit gebeurde er bij een piano op Amsterdam CS
Reizigers zullen hem wel hebben gezien. Sinds kort staat er op het Amsterdam CS een piano. Waar je op mag spelen. En dat levert unieke situaties op. Kijk maar.

Bevalt het wat je leest? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief


1: Oudere dames gaan voor het eerst vliegen
Door dit filmpje haalden de Nederlandse dames An en Ria zelfs De Wereld Draait Door. Ze stappen voor het eerst in een vliegtuig. De ene is nergens bang voor, de andere juist wel. Het levert een heerlijk verslag op. Ik heb hier echt van genoten en is wat mij betreft de terechte winnaar.

 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!