Unieke beelden: Zie het grootste operahuis ter wereld van binnen

17 april 2014 Laika Swinkels

Het grootste operahuis ter wereld, Opera Garnier, in Parijs is een van de meest prestigieuze. Om het van binnen te zien, hoef je niet naar Parijs. Een drone, een soort helikoptercamera, maakte deze unieke beelden van onder andere de vele fresco’s, het immense trappenhuis en de zes ton wegende kroonluchter. Zeker het kijken waard.


Het gebouw komt uit 1875 en is ontworpen door Charles Garnier. Het kleurrijke plafond is pas in 1964 beschilderd door Marc Chagall. De plafondbeschildering is de reden voor het filmen met een drone in het operahuis. Bijzonder is dat de drone dit keer binnen wordt gebruikt.  De opnames van de drone worden namelijk gebruikt voor de film ‘The Chagall ceiling, a 50-years-old scandal’. Tussen alle beschilderingen schijnt een schandaal te zitten, maar ik kan zo snel niet zien wat het is. Na het zien van de mooie beelden ben ik extra benieuwd naar de film. Het raadsel kun je vanaf september 2014 zelf ontmaskeren wanneer de film in de bioscoop te zien is.

Wil je Parijs toch een keer echt zien? Bekijk dan deze droomplek voor tips.

Er zijn wel meerdere video's gemaakt met een drone, maar deze over het Serengeti Nationaal Park is ook wel heel erg mooi:

 

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!