Unieke fotoserie: Dit eten mensen op de wereld

10 april 2014 Laika Swinkels

Als je gaat reizen, proef je de ingrediënten van het land. Misschien kies je voor luxe dinertjes of een stalletje aan de weg, maar het smaakt altijd anders dan thuis. Fotografen Peter Menzel en Faith D’Aluisio reisden de wereld over en portretteerden families met voedselproducten die ze in één week eten. De reis leidde tot een verrassend resultaat.

 

De foto's komen uit het boek: 'Hungry Planet: What The World Eats'. Het inspirerende idee laat goed zien hoe cultureel verschillend mensen leven op de aarde.

Mexico

Guatamala

Bhutan

India

Egypte

China

Mongolië

Koeweit

Chad

Japan

Mali

Ecuador

Niet alle producten groeien als kool in ieder land. Dat er in Nederland geen kokosnoten groeien, komt door het natte klimaat. Maar dat er nog meer redenen waren voor het verschil in producten, verbaasde me. Volgens de fotografen gaat het verschil nog veel verder. Peter Menzel en Faith D’Aluisio: “We leren dat voeding wordt bepaald door grotendeels onbeheersbare krachten zoals armoede, conflicten en globalisering. Die verandering kan heel snel gaan.” De foto’s laten, helaas, heel duidelijk zien hoe ongelijk de wereld is verdeeld.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!