Unieke fotowedstrijd van WNF en National Geographic

3 juli 2014 Corno van den Berg

De Nederlander Frans Lanting behoort tot de meest beroemde natuurfotografen ter wereld. National Geographic en het WNF organiseren een unieke fotowedstrijd met hem. Je kunt een exclusieve fotoworkshop van Lanting in de Oostvaardersplassen winnen. En je winnende foto wordt gepubliceerd in National Geographic Magazine. Dus wat let je?

Een paar jaar geleden sprak ik met Frans Lanting tijdens de introductie van zijn boek Life vol met indrukwekkende foto's. Ik merkte dat hij na al zijn wereldreizen de passie nog lang niet kwijt is. Wat ook blijkt uit deze fotowedstrijd, want de Frans Lanting Award wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd.

De prijzen
Als winnaar van de vak- of de publieksprijs krijg je een exclusieve fotoworkshop van Frans Lanting in de Oostvaardersplassen. Ook krijg je een jaar begeleiding bij een fotoproject. En, je winnende foto wordt gepubliceerd in National Geographic Magazine.

Het thema van de wedstrijd is 'waar land en zee elkaar raken'. Voor Lanting zijn strand en zee ‘het theater waar alles gebeurt’. De WNF-ambassadeur heeft reuzenschildpadden gefotografeerd op de Galapagos-eilanden en in een container gezeten om een albatros te fotograferen.

Voor National Geographic legde hij degenkrabben op camera vast die al miljoenen jaren aan de oostkust van de VS uit het water kruipen om eieren te leggen. ,,Maar ook dichtbij huis is de zee vol van schoonheid en een bron van leven voor mens en dier”, licht WNF-ambassadeur Lanting toe. ,,Tegelijkertijd worden de oceanen bedreigd door overbevissing, klimaatverandering en vervuiling.”

Lanting: ,,Laat je inspireren door het leven langs de kust, schilderachtige havens, woeste rotskusten, eindeloze stranden, dieren of de wereld onder water. Leg de mooiste beelden van deze ontmoeting vast, met je smartphone, spiegelreflex of welke camera je ook bezit en laat hiermee zien hoe waardevol de aarde is."

De beroemde foto van Lanting van een familie keizerspinguïns.

De jury bestaat naast Lanting uit WNF-ambassadeur André Kuipers, die als een van de weinigen de aarde vanuit de ruimte heeft gefotografeerd, fotografe en voormalig presentatrice van het NOS Journaal Sacha de Boer,  presentator en amateur-natuurfotograaf Humberto Tan en hoofdredacteur van de Nederlandse editie van National Geographic: Aart Aarsbergen.

Hoe doe je mee?
Inzenden kan tot 1 oktober 2014 via: www.franslantingaward.nl. Van 1 oktober tot en met 25 november kun je dan stemmen op de publieksprijs. De prijswinnaars worden op 26 november bekend gemaakt.

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!