Unieke video: De kleurrijke wereld onder water

7 mei 2014 Laika Swinkels

We weten er nog verrassend weinig van, het groeiende koraal diep in de oceaan. Daniel Stoupin, PhD student aan de University of Queensland, besloot een poging te ondernemen om het dagelijks leven van het koraal eens van dichterbij te bestuderen. Hij plaatste camera’s op de zeebodem die meer dan 150000 shots maakten. Na lang wachten en monteren resulteerde het in een unieke timelapse onder water. Wat denk jij, project geslaagd?

Stoupin combineerde zijn passie voor de onderwaterwereld met zijn passie voor fotografie. Zijn oorspronkelijke idee was om een 3D film te produceren, om mensen zodoende een zo goed mogelijk beeld te geven van het koraal. Maar al snel bleek dat een ‘gewone’ 2D film ook een aardige klus was. Stoupin gebruikte voor zijn clip zo’n 150.000 shots, waarna hij zo’n negen maanden nodig had om deze allemaal te verwerken.

Deze video laat niet alleen zien hoe het koraal groeit, maar ook hoe lang het koraal nodig heeft om zich te ontwikkelen. Het deed mij des te meer beseffen dat we erg zuinig moeten zijn op onze natuur.

Deel

Corno is nu op reis

Sri Lanka Een rondreis langs bekende en onbekende plekken.
Bekijk en reageer op mijn verslag

Mijn reisagenda