Vissende grizzlybeer komt wel heel dichtbij

9 mei 2014 Laika Swinkels

Als natuurliefhebber hoop je ooit zo iets mee te kunnen maken. Grizzlyberen die tijdens de zalmtrek op jacht gaan is toch wel het meest pure wat je kunt zien. Brad Josephs plaatste een camera in een rivier om zo de actie vast te leggen. En dat gebeurde. En meer....


De opvallende video is gemaakt in het zuidwesten van Alaska’s schiereiland. De regio zelf staat bekend om de aanwezigheid van grizzlyberen, een ondersoort van de bruine beer, die hier bij elkaar komen gedurende de trek van de zalm in de herfst. Brad Josephs, expeditie leider bij Natural Habitat Adventures, leidt in dit gebied regelmatig groepen rond en is daarnaast ook bioloog, gespecialiseerd in beren. Zo’n nieuwsgierige beer was hij in ieder geval nog niet tegen gekomen.


Ook bijzonder:
We publiceerden al eerder een unieke video van Brad Josephs. Hij filmde een wolf die samen met de beren op jacht ging naar verse zalm. Kijk maar:

Ook een keer naar Alaska? Check dan deze droomplek voor tips. Wil je zelf een bruine beer in het wild zien? Bekijk dan de beste plekken.

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!