Vuilnisbelt-puppy beklimt als eerste hond Mount Everest

14 november 2013 Corno van den Berg

Een puppy, achtergelaten op een vuilnisbelt in India, heeft als eerste hond ooit de Mount Everest beklommen. Althans tot aan het basiskamp op 5.364 meter hoogte. De initiatiefneemster, Joanne Lefson, adopteerde 'Rupee' met als doel aandacht te vragen voor achtergelaten honden in Azië. En om de adoptie van de viervoeters aan te moedigen.


Veel reizigers in Azië kennen het; zwerfdieren. Waarbij je vaak denkt: ik moet wat doen. Zo ook Joanne Lefson, die een puppy aantrof op een vuilnisbelt in Leh (Ladakh). Het diertje was op sterven na dood. "Ik kon hem niet aan zijn lot overlaten", vertelde ze. Na een liefdevolle verzorging kreeg Rupee, zoals ze hem noemde, zijn krachten weer terug.


Om dit probleem aandacht te geven bedacht ze een unieke tocht. Joanne noemde het 'Missie Mount Everest'. Het doel was simpel: aandacht te vragen voor achtergelaten honden. Op 14 oktober begon ze met Rupee aan haar tocht in de Himalaya.

Onderweg maakte Rupee overal vrienden. De hond was opgegroeid op grote hoogte en paste zich razendsnel aan de barre omstandigheden aan. En Rupee bleek verzot op sneeuw. Dertien dagen later bereikten ze samen het basiskamp; een recordhoogte voor een hond.

Joanne Lefson met Rupee. "Ik hoop dat ik met deze prestatie mensen op de wereld zal aanzetten om meer genegenheid te tonen voor dieren", aldus de Zuid-Afrikaanse.

De Mount Everest is één van de ruim 150 Droomplekken op de site. Zie hier waarom.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!