Walvis gered uit visnet en geeft show

24 april 2012 Corno van den Berg

Het klinkt als een sprookje, maar dit is echt gebeurd. Een bultrug raakt verstrikt in een vissersnet voor de kust van Mexico. Het dier lijkt overleden als een groepje mannen voorbij komt. Ze weten hem ternauwernood te redden. En dan bedankt de walvis zijn redders met een ongelofelijke show.

 

Sea of Cortez

De kust voor Mexico, en dan vooral de Sea of Cortez, is beroemd door de vele walvissen en dolfijnen die er leven. Mede daarom gaat Michael Fishbach, oprichter van The Great Whale Conservancy (GWC) jaarlijks deze majestueuze dieren tellen. Op hun tocht kwamen ze deze jonge bultrug tegen.

 

Het dier leek te zijn overleden. Fishbach onderzoekt het dier en komt erachter dat hij vast zit in een visnet. Snel springen ze in het water om het net weg te halen. Wat nog niet eenvoudig is. Het lukt hen uiteindelijk wel en de walvis zwemt eerst langzaam weg. Maar daarna laat hij zien hoe blij hij is met zijn hernieuwde vrijheid. En hij trakteert zijn bevrijders op een show die je zelden ziet. Ze noemden het dier Valentine, omdat deze gebeurtenis plaats had op Valentijnsdag.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!