Webcam: ontmoet de guitige ijsbeerwees Siku

29 februari 2012 Corno van den Berg

Hij is lief, fluffy, speels en vooral nog wat onhandig. Ontmoet de net geboren Siku, een ijsbeer zonder ouders. Hij heeft alles in zich om de wereld te laten zien waarom ijsberen niet mogen uitsterven....

 

Het probleem van de ijsbeer

Siku (niet te verwarren met het jong in Ouwehand's Dierenpark) werd in november geboren in het Scandinavian Wildlife Park in Denemarken. Het jong kreeg op facebook al snel veel volgers, waarna een plan werd bedacht. In samenwerking met Polar Bears International en de website explore.org werd een webcam bij het jonge dier geplaatst.

Daarnaast worden de acties van zijn verzorgers gevolgd, zodat je een goed beeld krijgt van hoe hij opgroeit, hoe hij leert lopen, hoe hij zijn wereld ontdekt, enzovoort.... De webcam staat niet de gehele dag aan. Op de website kun de hoogtepunten zien. Volgens wetenschappers dreigen ijsberen als één van de eerste dieren uit te sterven de komende decennia. Door de opwarming van de aarde smelt het poolijs op plaatsen als Groenland en Churchill, de ijsbeerhoofdstad van de wereld.

 

Bekijk de webcam:

Ontdek dan Siku Cam.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!