Webcams: zeearend, eekhoorn, spreeuw, oehoe, slechtvalk en meer (UPDATE)

2 maart 2014 Corno van den Berg

Africam zorgde jaren geleden voor een sensatie. Je kon op safari vanuit je luie stoel. Vogelbescherming en Staatsbosbeheer laten je al een paar jaar de Nederlandse natuur in volle glorie zien. Zodat jij thuis het nestgedrag, de geboorte en de eerste weken van de jongen kunt meemaken. Van bijzondere dieren als oehoe, slechtvalk en das. In 2011 kwam daar de vos bij. En in 2013 de bever. In 2014 kun je onder meer de spreeuw en de zeearend (opnieuw) volgen.

De Nederlandse natuur in beeld

Meer en meer natuurbeheerders laten je meekijken bij wat er zich allemaal afspeelt in onze natuur. Ze plaatsen webcams bij holen, nestkasten en in bomen. Bij allerhande dieren zoals oehoe, ooievaar, vos, maar ook slechtvalk en gekraagde roodstaart bijvoorbeeld zijn de afgelopen jaren voorbij gekomen.

Actueel: Zeearenden hebben een ei:

De zeearenden die broeden voor de webcam in het Roggebotzand (Flevoland) hebben een ei. Op 2 april merkten een aantal oplettende volgers het al op; het gedrag van de vogels was veranderd. Vrijwilliger Lammert, die voor Staatsbosbeheer het nest in de gaten houdt, is overtuigd: de zeearenden zijn begonnen met broeden. ,,Je ziet het aan het gedrag, aan de nestwissel. De arenden verlieten het nest tot nu toe geregeld, ze waren uren op pad. Nu er eieren zijn, blijft er altijd één zeearend vlakbij of op het nest." Zie de beelden:

Check de webcams:

Vanaf februari tot en met juli zijn er diverse streams beschikbaar. Kijk op de desbetreffende site voor de actuele informatie.

Enkele hoogtepunten van de afgelopen jaren

Geboorte jonge vossen
Op woensdag 27 maart 2013 werden vier jonge vossen geboren in de Oostvaardersplassen.

Paring oehoes
Bijzonder: Op 13 februari 2013 was voor het eerst de paring van oehoes te zien. In onze Achterhoek.

Of de beelden van een piepjonge oehoe die zich goed laat bekijken op 24 maart 2013.


 

Op de hoogte blijven?

Droomplekken geeft de beste tips en nieuwtjes. Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets meer mist!

 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!