Wereldberoemd festival Burning Man komt naar Nederland

14 juni 2016 Corno van den Berg

Het wereldberoemde festival Burning Man komt naar Nederland. Van 29 tot en met 31 juli zal het bos en de zandvlakte bij Kootwijk op de Veluwe veranderen in een wonderlijk festival vol bont uitgedoste mensen. Het festival heeft eigen regels. Zo is saamhorigheid van groot belang. Iedereen moet zelfvoorzienend zijn en 'geven' is de standaard.

Het jaarlijkse festival in de Amerikaanse woestijn is al populair onder Nederlandse reizigers. Nu komt er dus voor het eerst een Nederlandse versie. Hierbij twee video's die goed de sfeer van het beroemde festival in de VS weergeven:

Burning Man wordt jaarlijks gehouden in de Black Rock Desert in de Verenigde Staten. Een van de hoogtepunten is het verbranden van de Wicker Man.

Wil jij op de hoogte blijven? Volg alles op Facebook

De Nederlandse editie van Burning Man heeft de naam Where the Sheep Sleep gekregen. Wil je meer informatie over dit unieke evenement? Ga dan kijken op de website van Burning Man Nederland. De Amerikaanse versie wordt dit jaar gehouden van 28 aug. - 5 sep. 2016. Zie: Burningman.org

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!