Win een gratis vakantie in een safaritent aan zee

13 augustus 2015 Corno van den Berg

Ruim een maand geleden had ik een unieke Win-Actie op de site. Je kon een mid-week of weekend winnen in een safaritent in Egmond aan Zee. Maar toen ging het mis; bij ons aan de technische kant. Helaas zijn alle inzendingen verloren gegaan. Oprechte excuses van mijn kant. Maar zie het als iets positiefs: We doen het nu opnieuw! Je maakt dus alsnog kans op deze unieke prijs. Doe mee!

Slapen in een heuse safaritent in Egmond aan Zee, met keuken, badkamer en heerlijke bedden. Met je geliefde of gezin. Een midweek of weekend lang, net wat je wil. Gratis. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen om mee te doen met deze nieuwe Win-Actie in samenwerking met Aan Zee vakantiehuizen. Het originele bericht van de win-actie vind je hier.

De safaritent, ook wel Sea Lodge genoemd.

De vogels fluiten, de schapen mekkeren, het zonnetje schijnt. Het is voorjaar in Nederland en de groenbruine safaritent ligt er rustiek bij. Ik kijk uit over glooiende duinen en bloeiende tulpenvelden; een waar kleurenspektakel. Dit is Egmond aan Zee, langs de Noord-Hollandse kust.

In het buitenland slaap ik geregeld in een safaritent. Midden in de bush van Afrika bijvoorbeeld. Met veel onbekende geluiden als je wakker wordt. Vandaag is het niet anders. Ik ken de koolmees en vink, maar de anderen die zich laten horen zijn letterlijk vreemde vogels. Heerlijk.

Niet survivallen, maar glamping
En wie denkt dat kamperen in zo’n tent survivallen is, zit er naast. Dat is glamping, oftewel luxueus kamperen. Met veel gevoel voor styling is de tent ingericht. Met een landelijke, maar toch comfortabele uitstraling. Aan de rand van de duinen.

In de tent is een handige keuken (met koelkast) van steigerhout gemaakt. Ik verbaas me over een ‘rain shower’, die is luxer dan ik thuis heb. Ook is er een gaskachel voor koude avonden, een tv (die ik echt niet ga gebruiken), een loungebank (die wel) en stoelen voor buiten.

Het interieur van de Sea Lodge Egmond.

Dit is een heerlijk gebied om te fietsen, maar ik ga het eens anders doen. Ik ga zeilfietsen, al heb ik daar niet direct beeld bij. Joost Botman biedt in Schoorl met twee collega’s allerlei activiteiten in en bij de zee aan. ,,Omdat we eigenlijk geen bedrijfsnaam hadden, werden we in de volksmond De Jongens uit Schoorl genoemd.” Nu zijn ze trots op hun naam.

Joost zet het zeil op de driewieler. Het is meer een ligfiets dan een gewone fiets. Met de ene hand moet ik het zeil strak houden, met de andere stuur ik. En, niet onbelangrijk, ook remmen als de wind te veel grip op het zeil krijgt. En dan natuurlijk het zeil loslaten.

Het zeilfietsen in typisch Nederlands landschap.

In de eerste minuten zie ik niets van de omgeving, ik ben vooral druk met het reilen en zeilen van mijn fiets. Maar al snel kan ik ook om me heen kijken. Het fietspad voert langs de Hondsbossche Zeewering, ooit het zwakste punt in onze verdediging tegen de zee. Het afgelopen jaar is hier 20 miljoen kubieke meter zand opgespoten, is er een recreatiemeer in de duinen ontstaan en zijn miljoenen stuks helmgras geplant. Wonderlijk.

Een groepje nieuwsgierige paarden bij het zeilfietsen.

Het mooiste stuk van de route voert langs weilanden met schapen en paarden, vol slingerende weggetjes en een verdwaalde molen. Hier moet je goed sturen en op de wind letten, die na elke bocht anders is. Af en toe moet ik bij trappen, af en toe remmen. Maar niet te veel.

Dit soort dagen moet je passend afsluiten. Ik ga naar het strand bij Egmond aan Zee voor de zonsondergang. De vuurrode bal aan de horizon zakt langzaam in de zee, een hond mist alles; hij is druk met een tennisbal. Kinderen spelen met de branding, hun ouders pakken de mobiele telefoon. Want ja, dit is het vastleggen wel waard.

Zomaar een zonsondergang bij Egmond aan Zee.

Terug in de tent is het knus en gezellig. Waarom zou ik een hotel kiezen? Of een Bed & Breakfast? Doe mij maar dit soort slaapplekken; lekker ver weg en toch dichtbij.

Wil jij dit ook? Doe dan mee!
De winnaar van deze unieke Win-Actie mag een lang weekend (vrijdagmiddag tot maandagochtend) of midweek (maandagmiddag tot en met vrijdagochtend) een luxe Sea Lodge in Egmond proberen. Deze tent is groot genoeg voor zes personen. De periode is vanaf 1 september tot 16 oktober 2015.

De te winnen prijs is inclusief: de huur van de Sea Lodge, beddengoed, schoonmaak, WiFi en toeristenbelasting. Exclusief: optionele extra’s (bijv. huisdier, opgemaakte bedden, handlinnen). Ontdek zelf de Sea Lodge Egmond.

Aan Zee vakantiehuizen biedt de leukste adresjes voor een weekendje weg of vakantie aan de Nederlandse kust. Van rietgedekte cottages, knusse strandhuisjes en stoere tenten tot grote familiehuizen en luxe villa’s: www.aanzee.com

Wil jij dit ook beleven? Meedoen kan tot en met 31 augustus. De winnaar wordt op 1 september bekend gemaakt. Je hoeft hieronder alleen maar je naam en e-mailadres op te geven! Succes!

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!