Win een midweek of lang weekend bij Het Betere Boerenbed

26 juli 2013 Corno van den Berg

Doe mee en win! Droomplekken.nl en Het Betere Boerenbed bieden jou de kans om iets unieks te winnen. Een lang weekend in de Heerenboer, om te ervaren wat luxueus kamperen is. Met je geliefde of je gezin. Gratis.

Ik had er niet direct een beeld bij toen ik de uitnodiging kreeg. Kamperen op een werkend boerenbedrijf ken ik wel. Ja, het kan al jaren, op SGR-campings bijvoorbeeld. Maar er is iets nieuws onder de zon: Het Betere Boerenbed. Of ik wil slapen in een luxe Heerenboertent? Glamping bij de boer, oftewel luxueus kamperen. Hoog tijd om het te proberen.

De Heerenboertent in de avond met houtvuur en kaarsen.

Al is het wel even wennen bij aankomst. Er is bijvoorbeeld geen elektriciteit, wel is er hout. Voor de kachel, de barbecue, de douche en de hot tub. Eigenlijk voor alles. Daar moet ik het mee doen. Oh, en mijn telefoon dan? Het is wonderlijk hoe gehecht je aan zo’n ding raakt. Ach, dan maar even niet.

Bij aankomst word ik welkom geheten door een groep koeien.

De vergelijking met Afrika dringt zich op. Slapen in een heuse safaritent behoort tot de meest unieke ervaringen. Slapen in een tent, midden in de bush, tussen de wilde dieren. Maar wel van alle gemakken voorzien. Nu kan dat in Nederland ook. Al is het wel iets anders.

De nijlpaarden zijn ingeruild voor paarden, de zebra's voor koeien en het kleinere grut als impala's en bokkies voor geiten en schapen. En konijnen lopen rond de tent. Dit is glamping in Nederland; luxe kamperen op het platteland. Nou ja, luxe. Ik moet 's nachts naar het toilet met een zaklamp. Maar dit is nauwelijks ongemak te noemen.

Het interieur van de tent straalt de tijd van vroeger uit.

In de vroege ochtend komt de zon op; vol in mijn gezicht. Dat is nog eens lekker wakker worden. In de verte vaart een bootje richting het Tjeukermeer. Het uitzicht is eindeloos, letterlijk. Landelijkheid in combinatie met rust en ruimte; Friesland in optima forma.

Goed plannen is van belang. De douche is buiten, een emmer doet dienst als douchekop. Het vuur moet je opstoken, daarna kun je heerlijk warm douchen. Ondertussen bakt het eitje boven het vuur van de barbecue en komt de boerin vers brood brengen.

Kinderen vermaken zich eenvoudig met alle dieren op de boerderij.

Ze vertelt vol passie over de in 1850 gebouwde karakteristieke stolpboerderij in het veenweidegebied. Hier waren ooit veel turfstekers aktief. De boerderij is volledig gerestaureerd en is nu een voorbeeld voor Friesland, dat moderne bedrijfsvoering mogelijk is met behoud van de historische waarden van de boerderij. Hier leven onder meer 40 Blessumer schapen, 100 koeien, een handvol schapen en geiten en twee paarden.

Haar man komt ook even kijken. Hij is benieuwd hoe zijn stadse gasten het vinden. De werkkleding en klompen verhullen dat hij een moderne manager is. Hij doet alles voor zijn gasten. En voor zijn dieren, want na de kennismaking gaat hij direct gras halen voor zijn beesten.

De hot tub moet ik uitproberen....

Je kunt zelf bepalen wat je op de boerderij wilt doen. Je kunt helpen, maar dat hoeft niet. Je kunt koe knuffelen, lammetjes aaien, je eigen konijn dagenlang verzorgen, maar ook kanoën en zwemmen op de omliggende meertjes en kanalen.

De boer komt langs. Of ik even wil helpen enkele paarden op stal te zetten. Welja, al heb ik het nog nooit gedaan. De dieren komen al aangelopen en laat zich gewillig in de box met vers voer zetten voor de nacht. Net als de kalfjes iets verderop. De kippen zitten al op stok in de schuur. Enkele boerenzwaluwen vliegen af en aan met voer voor hun jongen.

Genieten van het uitzicht met Friese wijn uit Sint Nicolaasga.

Na een weekend maak ik de balans op in de hot tub. Lekker buiten zijn, met vuur spelen en toch tot rust komen. Een ideale tegenhanger van het drukke moderne bestaan. En, als je er eerst wat voor moet doen en alles valt uiteindelijk samen, geeft het extra voldoening. Ik blijf nog even zitten. Het is heerlijk om even ‘offline’ te zijn.

Wat kun je winnen?
De winnaar van deze unieke Win-Actie mag een lang weekend (vrijdagmiddag tot maandagochtend) of midweek (maandagmiddag tot en met vrijdagochtend) een luxe HeerenboerTent proberen. Deze tent is groot genoeg voor twee tot en met zes personen. De periode is vanaf 1 sept tot 1 nov 2013 (muv herfstvakantie). De te winnen prijs is inclusief: de huur van de tent, inclusief douche, hot tub, barbecue en beddengoed. Exclusief: extra’s en toeristen belasting (ter plaatse). Je kunt zelf kiezen welke locatie in Nederland je wilt verblijven, al gaat dit in overleg met de organisator. Meer info over: Het Betere Boerenbed.

Wil jij dit ook beleven? Doe dan mee:
Je hoeft alleen je naam en emailadres op te geven op deze Actiepagina!
De winnaar wordt op 16 augustus bekend gemaakt.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!