Win een unieke wereldkaart voor aan de muur!

8 april 2015 Corno van den Berg

Doe mee en win! Vorig jaar gaf ik met Droomplekken.nl een unieke geoMundi wereldkaart van World Home Art t.w.v. € 750 weg. En, dit jaar doen we het gewoon opnieuw! Win een design wereldkaart; van 200 cm breed en 100 cm hoog. Voor aan je muur in de woonkamer. Of voor in je tuin. En, de maker komt hem zelf bij je aan de muur hangen!

Voor veel reizigers is Moeder Aarde bijzonder en mooi. Die je wilt bereizen. Een wereldkaart is dan je leidraad. Een voorwerp dat veel mensen graag aan de muur willen hebben. En je hebt ze in allerlei vormen en maten. Maar toen ik de unieke wereldkaarten van World Home Art zag was ik verkocht. Een wereldkaart als heuse kunst; voor aan de muur. En omdat ik jou als fan van Droomplekken.nl een warm hart toedraag kun jij die winnen.

Een voorbeeld van een wereldkaart aan de muur.

Het industrieterrein in Tilburg is zoals het hoort; ietwat afgelegen en weinig kleurrijk. Totdat je de studio van Peter Sprengers binnen wandelt. De 51-jarige kunstenaar, met wild haar en een oorbel, heeft zijn atelier om een heus drumstel heen gebouwd.

Sprengers in zijn element.

Het instrument heeft diverse functies; het is een ideale uitlaatklep alsook om inspiratie op te doen. Sprengers is vandaag bezig met Afrika, althans een verkleinde ijzeren versie van het continent. Alles wordt met de hand gemaakt, naar wens van de klant.

Een kleine variant van een wereldkaart.

Hij schuurt het in ronde bewegingen, waardoor het een extra dimensie krijgt. Het is één van de vele  versies van de wereldkaart die je kunt kopen. In de studio hangen er diverse wereldkaarten, van klein tot groot. Van matzwart tot felrood. Gepolijst of juist niet. ,,Iedereen heeft direct een favoriet,” aldus Sprengers. Ik ook, natuurlijke kleuren trekken me al jaren dus de houtkleurige wereldkaart zie ik al hangen bij mij thuis.

Ook in de tuin komen de weerbestendige kaarten tot hun recht.

Sprengers vertelt: ,,Het idee is bij toeval geboren. Mijn muziekmaatje Dennis van Poppel reisde de wereld af en wilde een artistieke landkaart.” Peter maakte de kaart en het regende positieve reacties. Inmiddels is het vijf jaar later en zijn de kaarten te koop. En worden ze veel tentoongesteld, bijvoorbeeld bij de beroemde tuinen van Appeltern.

Knippen, snijden en schuren.

De kunstenaar gaat ondertussen door met het uitzagen van de continenten. Jazzmuziek is hoorbaar op de achtergrond, iets wat hij zelf ook graag speelt. Hij vindt het leuk dat zijn werk meer en meer bekend wordt. En zeker nu het via een speciale Win-Actie met Droomplekken.nl te winnen valt. ,,Ik ben benieuwd wat mensen er van vinden, het is toch iets unieks in huis.”

Peter Sprengers bij mij aan het werk.

Naar aanleiding van de succesvolle win-actie van vorig jaar heb ik van Peter ook een Geomundi gekregen. We hebben hem recent opgehangen in mijn woonkamer, tussen de vele souvenirs van mijn reizen.

Het uiteindelijk resultaat.

Wat kun je winnen?
De winnaar van deze unieke Win-Actie krijgt gratis een Geomundi van 200 cm bij 100 cm met een waarde van 750 euro! Meer info over alle wereldkaarten die er zijn vind je op World Home Art.

Hoe doe je mee?
Ga naar Droomplekken.nl op Facebook;
Deel deze actie met je vrienden en geef antwoord op deze vraag: "Wat is jouw favoriete vakantieland?"
En vergeet niet om de Droomplekken.nl Facebook pagina te liken ;-)

De actie loopt tot 1 mei. Op die dag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!