Win een week Slapen bij de Boer in de Dolomieten

12 februari 2015 Corno van den Berg -Gesponsord-

Stel je even voor. Een boerderij op een alpenweide. Alleen niet in de Alpen, maar in de Dolomieten. Bekend als UNESCO-werelderfgoed en gelegen in het noorden van Italië. En jij kunt een week met je gezin slapen op een van de boerderijen. Doe dan mee met de Win-Actie in samenwerking met Roter Hahn!

Slapen met uitzicht over de Dolomieten. Foto: Putzerhof/Villnöss

De geur is aangenaam. Boers, maar toch fris. Mijn neus maakt kennis met van die geuren die je in de stad kwijt raakt. Terwijl ik ze wel herken, want ik kom van de Veluwe. En in combinatie met frisse berglucht lijkt het helemaal alsof ik in tijden weer eens echt kan ruiken.

Oh, en de geur van romige kaas. En vers gebakken brood. En zelfgemaakte jam. Terwijl kannen met melk en verse appelsap klaar staan. Of ik aan wil schuiven. Welja. Ik zit in een panorama waar je u tegen zegt. Steile bergen, diepe dalen en vooral veel ruimte. Overal. Het zijn vaak de kleine dingen die een mens gelukkig kunnen maken. Nou ja, klein…

Schommelen in UNESCO-Werelderfgoed.

De boer staat op het erf. Breed glimlachend. Vandaag laat hij de kinderen zien wat er bij komt kijken als je een boerderij in de bergen runt. En ze kunnen letterlijk een handje helpen. Met het voeren van de dieren bijvoorbeeld. De boer vertelt volop over de seizoenen; de harde winter, het ontluiken van de lente, de warme zomer en de kleurrijke herfst.

Dit gebied leent zich om te voet te ontdekken.

Het is mooi om te zien. De kinderen zijn lekker bezig, dus kunnen de ouders ook hun ding doen. Een jong stel maakt een wandeling in de bergen, anderen pakken een boek en duiken in een luie stoel. Al zie ik ze vaak zat het boek neerleggen en gewoon even de horizon lezen.

Een vakantieboerderij van Roter Hahn in de Dolomieten. Foto: Edelansitz Zimmerlehen/Völs am Schlern

Natuurlijk zijn er ook excursies met het gezin. Die wel erg leuk klinken, zoals ‘wildlife spotten met de boer’. Of canyoning; springend en glijdend een rivier af. Of klettersteigen langs loodrechte bergwanden. Allemaal dingen die in ons platte kikkerlandje niet echt kunnen.

Ook de zwempret is hier net even anders. Want wat is er nu leuker dan een verfrissende duik in het koele water van een bergmeer. Of in de natuurlijke zwemvijver bij de boer. En dit is Italië, dus in het voorjaar en de zomer is het weer hier lekker en een duik verfrissend.

Een speciaal hooibad op een boerderij.

Plonsen in een meer tussen de bergen. Dat is typisch de Dolomieten. En op idyllische plekjes. Zoals het Laghetto di Fiè bij de berg Sciliar of het Lago di Caldaro, een van de warmste bergmeren van Italië. Een combi van wandelen en zwemmen kan ook: een van de mooiste paden leidt naar de Laghi di Sopranes. Een meer dat je moet zien om te geloven.

Genieten, genieten en genieten.

Herboren en vol nieuwe energie; als dat eens mijn ideale vakantie kan zijn. En als gast kun je zelf kiezen wat voor boerderij je wilt. Er is meer keuze dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld slapen op een veeteelt-, fruitteelt- of wijnboerderij. Maar ook bij themaboerderijen waarbij duurzaamheid of biologisch, wandel- en fietsvriendelijk, allergievrij of rolstoeltoegankelijk centraal staan.
 

Zo ziet voorjaar in de Dolomieten er uit.

Bijzonder is de Roter Hahn Kneipp-vakantieboerderij in Merano. Op deze boerderij staat alles in het teken van de grondlegger van natuurgeneeskunde; Sebastian Anton Kneipp. En kun je als gast in alle vroegte gaan dauwtrappen, je maakt een kruidenwandeling met een gids en kan bijvoorbeeld een natuurkookcursus volgen.

Doe mee met de Prijsvraag ism Roter Hahn:
Win een week verblijf op een van de Roter Hahn boerderijen in Zuid-Tirol.
Inclusief:
6 overnachtingen, ontbijt ter waarde van maximaal 700,-.
Reis op basis van eigen vervoer.
Aantal personen:
Maximaal 4 personen.
Periode die je kunt kiezen:
Hele jaar met uitzondering van de 2 hoogseizoenweken in augustus.

Wat moet je doen?
Deel dit bericht en beantwoord de volgende vraag: Hoeveel vakantieboerderijen heeft Roter Hahn?
Het antwoord is te vinden op de site van: Roter Hahn.

Email je antwoord naar: win@droomplekken.nl

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!