Zo mooi zijn golven; unieke fotoserie van Clark Little

12 maart 2014 Corno van den Berg

In 2010 maakte ik kennis met de bijzondere foto's van Clark Little. Deze fotograaf uit Hawaï duikt met zijn peperdure fotocamera de zee in en maakt foto's precies op het moment dat golven voorbij razen. Op Hawaï, maar ook bijvoorbeeld in Japan of Californië. De resultaten zijn buitengewoon. Ter ere van zijn nieuwe boek is het hoog tijd om nog wat foto's van hem te laten zien.

Bij dit soort dingen is het vaak: Je moet er maar op komen. Little was eigenlijk een fotograaf die de beroemde surfers van Hawaï vast wilde leggen. Hij deed dat in het meest extreme decor dat hij kon vinden: middenin een golf. Hij liet speciale waterdichte 'bodys' maken voor zijn camera's. Die wel tegen een stootje en een spatje kunnen. Soms was hij net iets te laat om de surfer goed vast te leggen, maar had hij wel een extreme foto. Met name die van een brekende golf, met op de achtergrond een zonnetje en het strand vielen op. Hij besloot zich hierin te specialiseren en niet zonder gevolgen.

Ik was een paar jaar geleden op de Droomplek Hawaï en hoorde daar over hem. Hij maakte toen al naam, maar is inmiddels wereldberoemd. Zijn nieuwste boek heet Shorebreak en bevat meer dan 100 bijzondere foto's van golven. Letterlijk een boek om van te watertanden. De kleine editie kost 35 euro en de Collectors Edition 200 euro. Beiden zijn via zijn site te bestellen: clarklittlephotography.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!