Banff, Jasper en Yoho NP - Canadese Rockies pur sang

Gaan!

Beste tijd:
Voorjaar
Het gehele jaar door zijn hier veel dieren te zien, maar in het voorjaar trekken veel dieren er op uit. Om bijvoorbeeld eten te zoeken na een lange winterslaap, zoals de beren, maar ook om een partner te zoeken. Het hoogseizoen begint in mei als de bloemen beginnen te bloeien. Het is dan ook ideaal wandelweer. 

Zomer
Dit is de drukste periode. Ook nu kun je nog veel dieren tegen komen, maar je ziet ook veel toeristen. Dit duurt tot en met september. Dan zijn er opvallend veel dagjesmensen en veel Amerikanen die dan ook vakantie hebben.

Herfst
De Indian Summer, zoals het vallen van de blaadjes wordt genoemd, is ook in dit deel van Canada te zien.


Hierdoor is de sfeer in het park totaal anders dan in de andere seizoenen.

Winter
Ook in de winter is een behoorlijk deel van het park bereikbaar. Wel kan het hier in de wintermaanden erg koud worden, tot ver onder nul.

Let op!
In hartje zomer kan het op de wegen in het park erg druk zijn. Wie alleen wil zijn moet dan gaan wandelen, het liefst een langer stuk.

Bij het kamperen kunnen allerlei dieren bij de tent verschijnen, ook als je op een camping staat. Het is verstandig eten en levensmiddelen niet in de tent te bewaren. Als je een bruine beer (of wolf of poema) tegenkomt is het erg oppassen.


Als je met meerdere mensen bent is het verstandig zoveel mogelijk kabaal te maken. Als je een beer verrast en te dichtbij bent is het verstandig je dood te houden. Hier zijn wel ijzeren zenuwen voor nodig.

Hoe kom ik er?
De dichtstbijzijnde stad is Calgary. Deze is, via Toronto, vanuit Nederland makkelijk bereikbaar. De meeste toeristen combineren deze nationale parken met een bezoek aan bijvoorbeeld Waterton/Glacier Nationaal Park en/of Vancouver Island.

Banff, Jasper en Yoho NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Banff, Jasper en Yoho NP - Canadese Rockies pur sang

Banff, Jasper en Yoho NP - Canadese Rockies pur sang

Ontdek de 29 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Klim tussen sneeuwgeiten en dikhoornschapen. Zoek fossielen van vreemde dieren. Zie de felle kleuren van Lake Louise.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.