Banff, Jasper en Yoho NP - Canadese Rockies pur sang

Mijn hoogtepunten

Een vroege picknick bij Lake Louise.

Donkere wolken zwerven door het luchtruim, ijs ligt nog in het water, al is het juni. De opvallende kleur van het water zorgt voor een onrealistische omgeving. De zon komt net over de bergen en verwarmt me terwijl ik zit te kijken.

Een moeder zwarte beer en jong zoeken voedsel op een kleine open vuilnisplaats in Banff Nationaal Park. Een trieste, maar tegelijkertijd enerverende ontmoeting.

Vroeg ga ik op pad. Het is nog halfdonker. Opnieuw zie ik een zwarte beer, maar nu gelukkig met natuurlijk gedrag. Op een grasveldje waar hij driftig naar voedsel zoekt. Hij trekt zich weinig van me aan. Ik parkeer de auto, doe de motor uit en geniet. In mijn eentje, met volle teugen.

Ik ontmoet  tijdens wandelingen een ongekend aantal wilde dieren, variërend van fluithazen, dikhoornschapen, marmotten, diverse hertensoorten, coyotes en ook nog een bruine beer.

Met een parkwachter wandel ik de bergen in. Hij vertelt over het ontstaan van de Rocky Mountains, de rol van de gletsjers, de bergmeren en meer. Ik hang aan zijn lippen.

De Icefields Parkway blijft intrigeren, zelfs bij mijn tweede bezoek aan dit gebied. Het is een onstuimige dag wat weer betreft. Regen, wind, wolken, maar ook zon en blauwe lucht (althans stukken er van). Het past helemaal bij de Rocky Mountains.

Wie dit park wil beleven moet kamperen. Totdat je geritsel vlakbij de tent hoort. Ik hou het maar op een vos, maar even kneep ik hem wel.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Banff, Jasper en Yoho NP: een Droomplek.

Banff National Park, Jasper National Park en Yoho National Park; ze liggen tegen elkaar in de Rocky Mountains in Canada. Met bergen, gletsjers, meren en veel wilde dieren als hoogtepunten. Die je goed met een huurauto of camper kunt verkennen. Wandelen, of eigenlijk 'hiking' is hier nog beter.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. De Athabasca-gletsjer van het Columbia Icefield in Jasper Nationaal Park.
  2. Lake Louise, Vermillion Lakes en Peyto Lake in Banff Nationaal Park.
  3. Dieren als zwarte en bruine beer (of grizzlybeer), eland, elk, coyote en dikhoornschaap.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Banff, Jasper en Yoho NP - Canadese Rockies pur sang

Banff, Jasper en Yoho NP - Canadese Rockies pur sang

Ontdek de 29 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Klim tussen sneeuwgeiten en dikhoornschapen. Zoek fossielen van vreemde dieren. Zie de felle kleuren van Lake Louise.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.