Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Achtergronden

Vancouver Island is synoniem voor wildernis. Waar wilde dieren en indianen elkaar ontmoeten. En het is de 'zalmhoofdstad' van de wereld.

Vancouver Island in het westen van Canada is synoniem voor absolute wildernis. Dit is waar de Rocky Mountains de zee ontmoeten. En, het is de thuisbasis van opvallend veel dieren. Natuurliefhebbers speuren hier naar zwarte beren, orka's, walvissen en talloze andere dieren. Terwijl ook het indiaanse verleden nog rond sluimert in de bossen. En in de mensen.

Vancouver Island ligt op de grens met de Verenigde Staten. Het eiland is 450 kilometer lang. In het midden ligt een gebergte, waar op de toppen sneeuw ligt, daaromheen liggen uitgestrekte bossen met immense hoge bomen en talloze meren. De bossen herbergen bomen van wel 100 meter. En meer dan tien meter in omvang.

Vancouver wordt ook wel 'zalmhoofdstad van de wereld' genoemd.

De kust is op sommige plekken rotsachtig, terwijl er ook diverse zand- en kiezelstranden zijn. De westkust is het ruigst, de Atlantische zee beukt hier continu op. De achterliggende heuvels geven het landschap diepte. Maar diepe inhammen doorsnijden het land. Dit deel is relatief weinig onbewoond en wordt gezien als wildernis.

De ligging en het landschap zorgen voor een indrukwekkende fauna. Vancouver Island is zeer populair bij natuurliefhebbers. In de zee eromheen, maar ook op het land en zelfs in de lucht. Met de Vancouver Marmot als absoluut meest bijzondere dier. Dit bruine knuffeldier komt alleen op het eiland voor.

Vancouver Island is ruig.
Chris Willis
Vancouver wordt ook wel 'zalmhoofdstad van de wereld' genoemd. Eén van de meest bekende rivieren is de Campbell River, maar ook Englishman River en Morison Creek Falls staan er om bekend. Met voor ons bekende soorten als rode en roze zalm, maar ook veel minder bekende soorten.  

Op Vancouver Island groeien opvallend grote bomen, die ook in de winter groen zijn. De voornaamste soorten zijn de sitkaspar (90 meter hoog) en de Douglasspar (100 meter maximaal). Hier groeit ook de reuzenlevensboom, een soort cipres die zo'n 40 meter hoog kan worden. Bij ons wordt hij, net als de Douglasspar, wel als sierboom gehouden.

Bossen van deze bomen worden wel gematigd regenwoud genoemd, dit omdat het een ecosysteem op zich is waar veel planten en dieren leven. Het merendeel is relatief onaangetast. Met als gevolg dat bomen oud kunnen worden (denk aan zo'n 1000 jaar in sommige gevallen). En breed (denk aan zo'n negentien meter in omvang). Als ze dood zijn vallen ze om en zorgen zo weer voor nieuw leven. Zonder dat er één mensenhand aan te pas komt.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Vancouver Island: een Droomplek.

Informatie: Vancouver Island in British Columbia, Canada is een eiland vol wilde dieren. Een van de hoogtepunten om de wildernis te verkennen is per auto, maar wandelen in de bossen en langs de kust is beter. De stad Victoria is de beginplek voor veel toeristen.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Vancouver Island is dé plek voor orka's in het wild, net als diverse soorten walvissen.
  2. Op Vancouver Island leven veel grizzlyberen en zwarte beren.
  3. De beroemde totempalen van de oorspronkelijke bewoners op Alert Bay.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de beroemde orka's van West-Canada. Ontdek de unieke Vancouvermarmot. Wandel tussen bossen en stranden. En proef de vele soorten wilde zalm.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.