Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Beschermd & Onderzoek

Hieronder vind je informatie over hoe de rijke geschiedenis van het eiland tegenwoordig wordt beschermd. Maar ook hoe geprobeerd wordt dieren die alleen hier voorkomen voor uitsterven te behoeden.

Cowichan-indianen

De mooiste totempalen staan in het British Columbia Museum in Victoria.
J Rosenfeld

De oorspronkelijke inwoners van Vancouver Island zijn de Cowichan-indianen. De Cowichan leefden van de visvangst. Ze visten met netten, maar jaagden bijvoorbeeld ook op marmotten. Hun kunstwerken worden als hoogstaand bestempeld, met name de kleurrijke totempalen zijn beroemd.

Petroglyphs Provincial Park

Dit gebied ligt 55 kilometer ten noordoosten van Peterborough. Hier zijn talloze, meer dan 1.000 jaar oude rotstekeningen van de Cowichan-indianen te zien zijn. Deze zijn gemaakt in zandsteen en vertonen veel detail. Ze beelden onder meer vreemde wolfachtige figuren uit, maar ook mensen en andere dieren als slangen, schildpadden en dergelijke.

Maar niet alle tekeningen zijn duidelijk te verklaren. De originele bewoners van het gebied noemen het park Kinomagewapkong, wat 'de lerende stenen' betekent.

Pacific Rim National Park

Dit nationale park ligt in het zuidelijke deel van Vancouver Island. Het volgt het strand en de talloze eilandjes ervoor waar veel dieren leven. Het bestaat uit drie delen: Long Beach (het deel van Tofino naar Ucluelet), de Broken Group Islands (meer dan honderd eilanden), en de West Coast Trail.

Orka's

Een orka-moeder met jong in de wateren rond Vancouver Island.
Alan Wolf

Al jarenlang wordt onderzoek gedaan naar de beroemde orka's in dit gebied. Daarbij ligt de nadruk op hun eetgewoontes, hun sociaal gedrag, maar ook hun bedreigingen. Waaronder het toenemend toerisme, want orka's kijken is dé attractie van dit gebied.

Vancouvermarmot

De Vancouvermarmot, die alleen op dit eiland voorkomt, wordt al jaren beschermd. Door hun geringe aantal wordt het aantal toeristen gecontroleerd in de gebieden waar de dieren leven.

Zalmindustrie

De diverse soorten zalm staan onder zware druk van de voedingsindustrie. Met name grote visboerderijen die getergd worden door visluizen. Hierdoor krijgen de wilde dieren deze parasiet ook, waardoor duizenden dieren sterven. Veel wetenschappers en natuurbeschermers zijn van mening dat viskwekerijen niet in de fjorden moeten worden toegelaten om de schade te beperken.

James Cook

De eerste kennismaking met blanken hadden de Cowichan-indianen met kapitein James Cook. Dit was in 1778 op Nootka Island, een klein eiland voor Vancouver Island. Cook was op zoek naar een doorgang van west naar oost.

Het duurde tot 1843 voordat de Hudson's Bay Company hier een handelspost voor dierenhuiden oprichtte. Maar toen rond 1850 goud werd gevonden ontwikkelde dit gebied zich razendsnel, om na de goudkoorts weer tot rust te komen.   

Meer info:

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Vancouver Island: een Droomplek.

Informatie: Vancouver Island in British Columbia, Canada is een eiland vol wilde dieren. Een van de hoogtepunten om de wildernis te verkennen is per auto, maar wandelen in de bossen en langs de kust is beter. De stad Victoria is de beginplek voor veel toeristen.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Vancouver Island is dé plek voor orka's in het wild, net als diverse soorten walvissen.
  2. Op Vancouver Island leven veel grizzlyberen en zwarte beren.
  3. De beroemde totempalen van de oorspronkelijke bewoners op Alert Bay.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de beroemde orka's van West-Canada. Ontdek de unieke Vancouvermarmot. Wandel tussen bossen en stranden. En proef de vele soorten wilde zalm.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.