Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Mijn hoogtepunten

De excursie naar Knight Inlet is één van de mooiste ervaringen ooit.

Per boot ga ik met de kapitein op zoek naar 'wildlife'. Het begint al goed met een zwemmende zwarte beer. Het dier schudt zich uit op de oever en kijkt ons een keer aan. Maar hij heeft honger dus gaat hij verder.

De moederbeer zorgt goed voor haar jongen. Ze houdt ze in gaten en ik let ook op ze. Maar liefst twee uur zie ik een 'soap'. Een andere grizzlybeer trekt voorbij, waardoor de moeder in opperste alertheid is. Dit nog jonge dier wordt weggejaagd door haar moeder. Ze moet op eigen benen staan. In de verte komt een immens mannetje aan, hij is op 'een missie': hij wil paren.

De totempalen van Vancouver Island zijn wereldberoemd. Overal op het eiland kom je ze tegen. Ze zijn veelal fraai bewerkt en fel gekleurd. Ook de begraafplaats met talloze totempalen is indrukwekkend. Ik kijk in een kunstwinkel naar hun huidige werk. Maar prijzen die beginnen bij 3000 Canadese dollar vind ik iets aan de hoge kant.

Het noorden van het eiland is extreem rustig. Kilometer na kilometer bos. Met kleine afgelegen dorpjes als Telegraph Cove, Port McNeill en Port Hardy. Ik zie het dagelijks leven van de vissers, hun vertier in de kroeg en de zonsondergang. Dit is ruig Canada.

Ik spreek met enkele Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Vancouver Island. Hun verhaal is niet om vrolijk van te worden. Onder dwang moeten ze hier wonen. Nog geen vijftig jaar geleden leefden ze op een eiland zonder huizen, auto's, meubilair, internet, enzovoort. 

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Vancouver Island: een Droomplek.

Informatie: Vancouver Island in British Columbia, Canada is een eiland vol wilde dieren. Een van de hoogtepunten om de wildernis te verkennen is per auto, maar wandelen in de bossen en langs de kust is beter. De stad Victoria is de beginplek voor veel toeristen.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Vancouver Island is dé plek voor orka's in het wild, net als diverse soorten walvissen.
  2. Op Vancouver Island leven veel grizzlyberen en zwarte beren.
  3. De beroemde totempalen van de oorspronkelijke bewoners op Alert Bay.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de beroemde orka's van West-Canada. Ontdek de unieke Vancouvermarmot. Wandel tussen bossen en stranden. En proef de vele soorten wilde zalm.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.