Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Publiekstrekkers

De guitige Vancouvermarmot komt alleen hier voor. Maar hier kun je ook grizzlyberen en zwarte beren tegen komen. En bijvoorbeeld orka's.

2. Orka (of zwaardwalvis)

engels: orca of killer whale latijn: orcinus orca
Een orka-moeder met jong in de wateren rond Vancouver Island.
Alan Wolf

De orka is de grootste dolfijn ter wereld. Deze dieren zijn gemakkelijk te herkennen aan de zwarte rug en witte buik. De mannetjes kunnen bijna tien meter worden, de vrouwtjes iets kleiner. Orka's ter wereld behoren allemaal tot dezelfde soort, al zijn er diverse ondersoorten. Het zijn opportunisten en eten bijna alles, al hangt hun menu erg af van de plek waar ze voorkomen. Wetenschappers hebben gezien dat ze vissen, inktvissen, zeevogels, zeehonden (zelfs op het strand), zeeleeuwen, maar ook andere walvissen en haaien aanvallen. Overigens is hier een bijzonder gedrag te zien. De dieren laten zich geregeld op zandstranden aanspoelen om zo parasieten van hun huid los te weken. Rond Vancouver Island leven drie grote orka-families.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Vancouver Island - Wildernis te land, ter zee en in de lucht

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de beroemde orka's van West-Canada. Ontdek de unieke Vancouvermarmot. Wandel tussen bossen en stranden. En proef de vele soorten wilde zalm.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.