Apostle Islands - Wonderlijk landschap in zomer én winter

Gaan!

Beste tijd:
Winter:
De winter en dan met name januari en februari als de kans op sneeuw en ijs in de grotten het grootst is.  Let wel, het verschilt per jaar hoeveel ijs en sneeuw er te zien is, dus plannen is lastig.

Voorjaar:
Mei en juni zijn een zeer goede tijd om te genieten van deze omgeving. In het voorjaar staan rond de Apostle Islands veel bloemen in bloei en zijn veel dieren actief. Ideaal ook voor een kajaktocht.

Zomer:
Dit is verreweg de drukste periode hier. Met ook de meeste kans op mooi en warm weer. En veel festivals en dergelijke. Dit is een gebied waar veel Amerikanen recreëren. Met als gevolg dat veel hotels (en campings) vol zitten.

Herfst:
The Indian Summer is ook hier goed te zien als de bladeren van de loofbomen verkleuren. Waarbij rood en geel als kleur overheersen. Een mooi gezicht en zeker de moeite waard.


Let op:
In de zomer kan het hier erg druk worden, waardoor eigenlijk de ‘rust en ruimte’ weg is. Zeker in het weekend.


Hoe kom ik er?
Dit is typisch zo’n plek die niet echt bekend is bij Europeanen. Dit vooral omdat het in de winter eigenlijk het mooist is. En dat is niet het reisseizoen voor veel Europeanen. Een bezoek is lastig te plannen, omdat het vooraf niet te zeggen is wanneer er veel sneeuw en ijs te zien is. En het ligt niet in de buurt van de populaire toeristische routes.

Het stadje Bayfield is het vertrekpunt voor de meeste excursies op de Apostle Islands. Het ligt in de staat Winconsin in het noorden van de Verenigde Staten. De dichtstbijzijnde grote plaats is het zuidelijker gelegen Minneapolis, op een kleine 400 kilometer rijden. Veel toeristen bezoeken Apostle Islands in combinatie met The Great Lakes: Upper Lake (Bovenmeer), Lake Huron (Huronmeer, Lake Michigan (Michiganmeer, Lake Erie Eriemeer en Lake Ontario (Ontariomeer). In deze regio is veel natuur te vinden.

Verder lezen:

Apostle Islands op de kaart

Meer over deze droomplek

Apostle Islands - Wonderlijk landschap in zomer én winter

Apostle Islands - Wonderlijk landschap in zomer én winter

Ontdek de 10 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Struin door de 'Sea Caves'. Ontdek de unieke ijsgrotten in de winter. Wandel langs de bijzondere stranden en zie de vele kleuren van de rotsen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.