Denali - Wildernis en dierentuin tegelijk

Gaan!

Beste tijd:
De zomer is het beste tijd voor een bezoek. Door het relatief milde klimaat zijn dan ook veel dieren te zien. Maar het weer hier is onvoorspelbaar.

In de zomer zijn zowel koele en regenachtige dagen mogelijk, als ook warme en droge dagen. Ook een mix van beide is mogelijk. In juli wordt het maximaal 20 graden en minimaal 5.

In de winter valt geregeld sneeuw, soms meerdere meters. De temperatuur is ook overdag meestal rond nul of eronder. De laagst gemeten temperatuur is -48 graden Celsius…


Let op!
In Denali mag je grote delen van het park zelf niet bereizen. Tourbussen brengen de toeristen naar de verschillende plekken. Waarbij ook gestopt wordt als er een dier wordt gezien.

Deze 'tours' zijn wisselend van lengte: enkele uren tot een hele dag. Reservering is wel vereist. Vanuit de diverse stopplaatsen zijn bijvoorbeeld wel wandelingen mogelijk.

In de winter zijn slechts enkele gedeeltes van het park open, ook al zijn dan de omstandigheden veel harder dan in de zomer.


En: de dagen zijn aanmerkelijk korter, terwijl het gemotoriseerd vervoer beperkt is. Ook het aantal hotels dat open is, is beperkt. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat.

Hoe kom ik er?
Vanuit de rest van de VS zijn er diverse directe vluchten naar Anchorage. Vandaar (en ook vanuit Fairbanks) is het park te bereiken via Highway 3.

Denali op de kaart

Meer over deze droomplek

Denali - Wildernis en dierentuin tegelijk

Denali - Wildernis en dierentuin tegelijk

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek wilde dieren als eland, wolf en grizzlybeer. Wandel door de wildernis van Alaska. Zie de imposante Mount McKinley. Maak een sledehondentocht.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.