Everglades - Trage rivier als bron van leven

Gaan!

Beste tijd:
Het park kent grofweg twee seizoenen.

Het droge 'toeristenseizoen'
(november tot en met mei)
Het waterpeil zakt dan langzaam, waardoor het leven zich rondom de overgebleven poelen concentreert. Hierdoor is het eenvoudiger om de dieren te zien.

Het seizoen van de 'muggen en zandvlooien'
(juni tot en met oktober)
Het is simpel, na juni moet je hier eigenlijk niet zijn. Het natte seizoen begint in mei, waardoor een groot deel van de Everglades helemaal onder water komt te staan.


Let op!
Zowel Everglades NP als Big Cypress zijn erg populair. Bij zowel buitenlandse toeristen als Amerikanen. Wat soms tot een ongekende drukte leidt op de wegen en diverse wandelpaden. Zeker in het weekend of vakanties. Plan hier zoveel mogelijk omheen. Of ga extra vroeg of laat op pad.

Alligators kom je hier te pas en te onpas tegen. Ze lijken erg timide, maar kunnen zeer gevaarlijk zijn. Sterker nog, jaarlijks maken deze dieren dodelijke slachtoffers in Florida. Wees dus alert en blijf op een afstand. Zeker bij jonge dieren, want hun moeder is nooit ver weg. En extra waakzaam.

De Everglades zijn berucht om de diverse gevaarlijke slangensoorten die er voorkomen. De kans is klein dat je er een tegen komt, maar je weet nooit. Doe dus altijd hoge schoenen aan als je gaat wandelen en blijf op de paden. En voor wie langer op pad gaat is het aan te raden om anderen te vertellen wat je precies gaat doen.


Hoe kom ik er?
De meeste mensen komen vanuit Miami met een huurauto of met de bus. Maar in het park heb je eigenlijk wel een auto nodig om de diverse gebieden te zien.

Everglades op de kaart

Meer over deze droomplek

Everglades - Trage rivier als bron van leven

Everglades - Trage rivier als bron van leven

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de adrenaline op een propellorboot. Fiets langs alligators. Maak een zompige 'Wet Walk' met een gids. En zoek de Florida panter.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.