Everglades - Trage rivier als bron van leven

Publiekstrekkers

De Amerikaanse aalscholver zie je hier veel. Net als de Amerikaanse alligator. Maar in de Everglades leven talloze diersoorten, die vaak makkelijk te zien zijn.

3. Alligatorchelydra (of alligatorschildpad)

engels: alligator snapping turtle latijn: macrochelys temminckii
Een alligatorchelydra is een bijzondere verschijning in het water van Florida.
Lydiat

De alligatorchelydra is een van de meest opmerkelijke schildpadden ter wereld. Deze bijtschildpad van meer dan een meter komt alleen in Florida en de omliggende provincies van de VS voor. Hij is gek op ondiep water en komt zelden het water uit. Het dier kan met één beet een vinger of teen afbijten bij een mens. Hij eet voornamelijk vis, dat hij op een bijzondere manier vangt. Hij gaat op de bodem liggen met wijd opengesperde bek. Hij beweegt alleen zijn tong, die lijkt op een worm. En dus nietsvermoedend door vissen wordt gepakt, waarop de kaken dicht slaan. Het dier is vernoemd naar de Nederlandse zoölogist Coenraad Jacob Temminck. De kans dat je dit dier, ook door het troebele water, in de Everglades te zien krijgt is extreem klein. Maar in de bezoekerscentra is wel informatie over dit bijzondere dier te vinden.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Everglades - Trage rivier als bron van leven

Everglades - Trage rivier als bron van leven

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de adrenaline op een propellorboot. Fiets langs alligators. Maak een zompige 'Wet Walk' met een gids. En zoek de Florida panter.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.