Everglades - Trage rivier als bron van leven

Publiekstrekkers

De Amerikaanse aalscholver zie je hier veel. Net als de Amerikaanse alligator. Maar in de Everglades leven talloze diersoorten, die vaak makkelijk te zien zijn.

9. Oostelijke diamantratelslang

engels: eastern diamondback rattlesnake latijn: crotalus adamanteus
Een Oostelijke diamantratelslang wil je niet graag in de Everglades tegen komen.
John

Florida is berucht om zijn diverse soorten ratelslangen. Met als absolute koning de oostelijke diamantratelslang. Dit is de grootste gifslang van de VS, met een maximale lengte van 2,5 meter. Al worden de meeste dieren niet groter dan 1,5 tot 1,7 meter. Het is ook één van de gevaarlijkste, die jaarlijks dodelijke slachtoffers maakt. Dit omdat de dieren vanuit een hinderlaag wachten tot hun prooi voorbij loopt. Op hun menu staan vooral konijnen, muizen en ratten. Je kunt ze herkennen aan de opvallende witte 'ruitvormen' op de rug en de overbekende ratel aan het einde van de staart. De kans dat je dit nachtdier tegen komt is klein, maar wel aanwezig. De meeste bezoekerscentra hebben antiserum voor handen.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Everglades - Trage rivier als bron van leven

Everglades - Trage rivier als bron van leven

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de adrenaline op een propellorboot. Fiets langs alligators. Maak een zompige 'Wet Walk' met een gids. En zoek de Florida panter.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.