Grand Canyon - Natuurwonder op grote schaal

Gaan!

Beste tijd:
In de zomermaanden juni, juli en augustus kan het op de bodem van de Grand Canyon tot 43 graden worden en is de kloof een oven. Planten zijn schaars en dieren verkiezen de schaduw. Toeristen zijn er wel massaal, maar blijven bijna allemaal boven op de rand van de kloof.

Wie wil wandelen (van een uur tot meerdere dagen) kan dit het beste doen in september tot en met november, terwijl ook april/mei een goede periode is. Het klimaat is dan goed, terwijl het aantal toeristen (in verhouding) meevalt.


Let op!
De Grand Canyon kent een ‘woestijnklimaat’. Het kan met name op de bodem erg warm zijn. Check ook altijd de weersverwachting als je meerdere dagen het gebied in gaat. Er zijn geregeld 'flush-floods' na hevige regen- of onweersbuien die je echt niet wilt tegen komen.

Het is één van de meest toeristische gebieden van Amerika. Grote bussen stoppen aan de rand, hordes toeristen stappen uit, kijken het gapende gat in, roepen 'ooooooh' en maken een foto (of tien). Om daarna de souvenirshop in te gaan. Wie het gebied in trekt heeft het al snel een stuk rustiger.


Ondanks alle hekken en regels gebeuren er hier jaarlijks ongelukken. Soms met dodelijke afloop. De paden zijn soms glad door los zand, terwijl soms mensen ook hopeloos verdwalen. Of slecht voorbereid op stap gaan. Zorg altijd dat iemand weet wat je plannen zijn en wanneer je weer terug bent. Zodat alarm kan worden geslagen als je niet op duikt.

Hoe kom ik er?
Het beste kun je vooraf een keuze maken of je de toeristische zuidkant of de veel minder bezochte noordkant wilt bezoeken. De zuidkant ligt 140 kilometer ten noorden van Flagstaff, terwijl de noordkant zo'n 45 kilometer van Jacob Lake ligt.

Verder lezen:

Grand Canyon op de kaart

Meer over deze droomplek

Grand Canyon - Natuurwonder op grote schaal

Grand Canyon - Natuurwonder op grote schaal

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel van kloof naar kloof via de Colorado-rivier. Ga over het randje op de Skywalk. En ontmoet de diverse indianen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.