Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Gaan!

Beste tijd:
Hoogseizoen
Half december tot maart: veel zonaanbidders, walvisliefhebbers en rustzoekers

Juli, augustus tot half september: dit is de tijd dat de Amerikanen schoolvakantie hebben en massaal naar Hawaï trekken.

In de zomer is het dan tussen 24 en 32 graden.

Laagseizoen
April/mei en half september tot november: het weer is mild, temperatuur is 18 tot en met 29 graden. Stormen zijn er niet en het is relatief rustig. In de bergen daalt de temperatuur tot onder de 15 graden, 's nachts tot bij nul.

Let op!
Gemiddeld worden per jaar zo’n twee drie mensen aangevallen door haaien in de wateren rond Hawaï.


Meestal zijn dit surfers of speervissers. Maar toch, het kan geen kwaad om goed op te letten.

In het water kunnen op diverse plekken sterke stromingen zijn die snorkelaars of duikers juist van de kust af laten driften. Het is daardoor zinvol een georganiseerde snorkel- of duiktrip te nemen, zodat je hulp kunt krijgen indien nodig.

Door de actieve vulkanen is het mogelijk dat delen van bijvoorbeeld Hawaï Volcanoes NP dicht zijn. Of dat er gevaarlijke gassen hangen. Let goed op de aanwijzingen op borden. Het is voor je eigen veiligheid.

Hoe kom ik er?
Honolulu heeft een internationale luchthaven, maar de meeste vluchten komen uit de diverse staten van de VS. Voor Nederlanders betekent het meestal een keer overstappen.


De totale vliegtijd bedraagt zo'n kleine 16 uur, exclusief overstappen.

Wie wil eilandhoppen heeft talloze mogelijkheden. Op deze eilanden zijn meerdere kleine luchtvaartmaatschappijen actief, die elkaar in prijs beconcurreren. Goedkoop vliegen dus.

Er zijn ook tal van (Amerikaanse) cruisemaatschappijen die Hawaï aandoen. Maar het ligt wel heel erg uit de route van andere gebieden, daardoor zit je wel lang op zee.

Verder lezen:

Hawaï op de kaart

Meer over deze droomplek

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Ontdek de 31 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel met reuzenmanta's. Zie kolkende lava in zee stromen. Surf op de wereldberoemde wateren van Waikiki. En ontmoet de echte Hawaiianen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.