Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Publiekstrekkers

Honolulu, Waikiki en Pearl Harbor. Iedereen kent het. Maar Na Pali Coast? Of 'Iao State Park? Of Waimea Canyon? Ook dit zijn echte kroonjuwelen van de eilandengroep.

2. Haleakalâ National Park (Maui)

De wind jaagt over de toppen van Haleakalā National Park heen.
Corno van den Berg

Dit park op Maui herbergt gedoofde vulkanen, ruige kust en vochtige regenwouden. Het park is bekend vanwege zijn vergezichten, maar ook worden talloze bijzondere planten- en diersoorten beschermd. De naam Haleakalâ betekent 'huis van de zon'. Bijzonder is dat hier goed te zien is hoe het dorre landschap van een vulkaan eindigt in regenwoud en de zee. Het is een goede plek om néné's en zilverzwaarden te zien. Het is een ideaal park voor wandelaars. Wie met de auto komt, kan eigenlijk maar één steile bergweg nemen. Met enkele uitzichtpunten. Maar vanaf de weg lopen talloze wandelpaden, zowel over de kraterrand als langs de vele cilindervormige kraters. Ook het deel van het park dat uitmondt aan het strand is te bezoeken, weliswaar via een andere weg.

Deel

Meer over deze droomplek

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Ontdek de 31 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel met reuzenmanta's. Zie kolkende lava in zee stromen. Surf op de wereldberoemde wateren van Waikiki. En ontmoet de echte Hawaiianen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.