Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Publiekstrekkers

Honolulu, Waikiki en Pearl Harbor. Iedereen kent het. Maar Na Pali Coast? Of 'Iao State Park? Of Waimea Canyon? Ook dit zijn echte kroonjuwelen van de eilandengroep.

4. Pearl Harbor (Oahu)

Het beroemde USS Arizona Memorial dat boven op de resten van het originele schip is gebouwd.
Corno van den Berg

Tegenwoordig is deze voormalige haven één van de belangrijkste oorlogsmonumenten in de wereld. Bij binnenkomst introduceert een videofilm dé aanleiding waardoor Amerika bij de Tweede Wereldoorlog werd betrokken. De Japanners bombardeerden op 7 december 1941 de alhier gelegen Amerikaanse vloot om deze uit te schakelen. Maar na deze totale verrassingsaanval had Amerika ineens een heuse vijand. En werden alle troepen in het land gemobiliseerd voor de oorlog.

In de haven liggen nog steeds de restanten van vele schepen die toen tot zinken werden gebracht. Het gratis te bezoeken USS Arizona Memorial is letterlijk om stil van te worden. Het moderne spierwitte gebouw ligt precies boven de roestende resten van het marineschip, die nog gedeeltelijk boven en onderwater te zien zijn. In het schip liggen nog bijna 1.000 lichamen van mariniers.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Ontdek de 31 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel met reuzenmanta's. Zie kolkende lava in zee stromen. Surf op de wereldberoemde wateren van Waikiki. En ontmoet de echte Hawaiianen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.