Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Publiekstrekkers

Honolulu, Waikiki en Pearl Harbor. Iedereen kent het. Maar Na Pali Coast? Of 'Iao State Park? Of Waimea Canyon? Ook dit zijn echte kroonjuwelen van de eilandengroep.

5. Waikiki (Oahu)

De Hawaiiaan Duke Kahanamoku maakte het surfen populair. Hij gaf Hawaï de status van surfmekka, met Waikiki als hoofdstad.
Corno van den Berg

Waikiki Beach is wereldberoemd. Het ligt vlak naast Honolulu, aan de oostelijke kant van de stad. De oorspronkelijke bewoners gebruikten surfboards onder meer om te vissen. Maar het was Duke Kahanamoku die het surfen populair maakte. Zijn kunsten op de torenhoge golven maakten diepe indruk, ook in Europa en Australië. Een nieuwe sport was geboren. Hij gaf Hawaï de status van surfmekka, met Waikiki als hoofdstad.

Tegenwoordig proberen profs en 'wannabe's' de golven nog steeds te bedwingen. In Waikiki zelfs tot op centimeters van de stenen pier. Maar Waikiki is inmiddels een moderne stad met veel hotels en een boulevard. Waar ook winkels als Prada, Cartier en talloze andere luxueuze merken hun deuren hebben geopend. Vanaf het strand is het eenvoudig de laatste surfmode te kopen of een hapje te eten of een koel drankje te pakken.

Deel

Meer over deze droomplek

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Ontdek de 31 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel met reuzenmanta's. Zie kolkende lava in zee stromen. Surf op de wereldberoemde wateren van Waikiki. En ontmoet de echte Hawaiianen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.