Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Publiekstrekkers

Honolulu, Waikiki en Pearl Harbor. Iedereen kent het. Maar Na Pali Coast? Of 'Iao State Park? Of Waimea Canyon? Ook dit zijn echte kroonjuwelen van de eilandengroep.

13. Reuzenmanta

engels: manta ray latijn: manta birostris

De reuzenmanta is een imposante verschijning in het water. Deze dieren kunnen tot wel zeven meter lang worden en ‘vliegen’ als een vogel door het water. Deze vriendelijke planktoneters staan bij veel duikers bovenaan het ‘zienlijstje’, net als de walvishaai. Het is de grootste roggensoort ter wereld. Die, inclusief staart, meer dan 7 meter lang kan worden. Hun voedsel bestaat vooral uit plankton, maar ook kleine visjes.

Wetenschappers weten inmiddels dat er diverse soorten mantaroggen zijn. Maar verder onderzoek is nodig. Wetenschappers menen inmiddels dat er diverse soorten mantaroggen zijn. Een grote soort die vooral rond trekt, terwijl een kleinere soort een vaste leefplek heeft. Hawaï is een van de weinige plekken ter wereld waar je eenvoudig kunt duiken (en snorkelen) met reuzenmanta’s. Met 90% succes ...

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Hawaï - Blik in het ontstaan van de wereld

Ontdek de 31 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel met reuzenmanta's. Zie kolkende lava in zee stromen. Surf op de wereldberoemde wateren van Waikiki. En ontmoet de echte Hawaiianen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.