Los Angeles - Filmstad van de wereld

Publiekstrekkers

Het Getty Center kent iedereen. Rodeo Drive ook. En de Hollywood Sign. Net als Malibu Beach en Venice Beach. Maar ook het Natural History Museum?

15. Hollywood Sign

Het 'Hollywood Sign' wordt permanent bewaakt, onder meer met hightech-camera's.
Vlasta Juricek

Het is misschien wel het meest bekende ‘reclamebord’ ter wereld. Iedereen kent het woord Hollywood dat in grote letters van ruim 15 meter hoog in de heuvels van Hollywood staat. Het verhaal erachter is vreemd. In 1923 zetten enkele projectontwikkelaars het woord Hollywoodland op de heuvel. Ten teken dat hier land te koop was, want de filmindustrie was ‘booming’. Maar omdat de naam Hollywood steeds meer prestige kreeg, besloot de Kamer van Koophandel van de wijk in 1949 de vier laatste letters te laten vallen. In 1978 waren de letters aan een grondige opknapbeurt toe.  Playboybaas Hugh Hefner organiseerde een feest om geld in te zamelen. Zo kocht rockzanger Alice Cooper een ‘O’ en de ‘zingende cowboy’ Gene Autrey een ‘L’.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Los Angeles - Filmstad van de wereld

Los Angeles - Filmstad van de wereld

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Speel figurant in een Hollywood-film. Loop over The Walk of Fame. Vergaap je aan Beverly Hills. En doe eens gek in Disneyland.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.