Monument Valley - Mooiste stukje 'afval' ter wereld

Beschermd & Onderzoek

Hieronder vind je informatie over de diverse stammen die in Monument Valley leven en hebben geleefd. Waarvan nog veel overblijfselen terug zijn te vinden.

Anasazi

Indianenstammen leven al eeuwen in en rond Monument Valley. Archeologen hebben meer dan 100 ruïnes van de Anasazi ontdekt. Deze zijn gebouwd voor het jaar 1300. En talloze rotstekeningen, waarvan sommige 9.000 jaar oud zijn. Die veelal verhalen over de jacht en de diverse dieren die in de omgeving voor komen. Sommigen zijn abstracter en verwijzen naar de ‘geestenwereld’.

De meeste rotstekeningen en ruïnes liggen in de Mystery Valley. De Anasazi zijn om onduidelijke redenen rond 1.100 vertrokken uit dit gebied. Ze hebben geen geschreven geschiedenis achter gelaten, waardoor wetenschappers veel moeite hebben hun geschiedenis te achterhalen.

Navajo

Navajo's geven in het hoogseizoen 's avonds een show voor toeristen.
Tomasz Dunn

Tegenwoordig leven in dit gebied de Navajo’s. Zij noemen zichzelf liever Dineh, wat vertaald kan worden als ‘De Mensen’. Een deel van hen leeft nog in traditionele ‘hogans’, de koepelvormige Navajo-huizen. Ver weg van de gebaande paden van het massatoerisme dat deze plek inmiddels heeft ontdekt. Monument Valley wordt door hen als ‘Tsé Bii' Ndzisgaii’ omschreven, dat ‘Vallei van de rotsen betekent.

Monument Valley staat voor veel mensen als de ultieme herinnering aan het ‘Wilde Westen’. Cynisch genoeg ligt het in het Navajo Indian Reservation. Het is dan ook officieel geen Nationaal Park, maar het heet Monument Valley Navajo Tribal Park. In 1958 werd het gebied door de overheid toegewezen aan de indianen om hun cultuur en geboortegrond te beschermen. Met liefde, en vol trots, geven ze rondleidingen door ‘hun’ land en dan met name naar de afgelegen delen van het gebied.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Monument Valley - Mooiste stukje 'afval' ter wereld

Monument Valley - Mooiste stukje 'afval' ter wereld

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel in het echte Wilde Westen. Ontmoet de 'eigenaren', de Navajo's. En zet je tent op in het achterland.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.