Monument Valley - Mooiste stukje 'afval' ter wereld

Gaan!

Beste tijd:
Januari/februari
In januari en februari is er in Monument Valley soms een extra dimensie te zien: sneeuw en donderwolken. Het is dan ook rustiger dan in de zomermaanden. Maar zekerheid op sneeuw heb je niet.

April/mei
In het voorjaar verschijnen er na de onweersbuien op talloze bloemen in het zand. Een ongekende tuin.

Juni, juli en augustus
In de zomer is het erg druk, met name in de weekenden.


Let op!
De 27 kilometer lange Valley Drive door het gebied is niet verhard en sommige stukken kunnen uit los zand bestaan. Al zul je hier niet snel alleen achterblijven mocht je pech krijgen.

Door de weeks is het in Monument Valley een stuk rustiger dan op zater- en zondagen. Gedurende vakanties is het er extreem druk. 's Ochtends vroeg is het relatief rustigste deel van de dag, ideaal voor wandelen, paardrijden of andere activiteiten.

Hoe kom ik er?
Monument Valley ligt op de grens van de staten Arizona en Utah. Het kan worden bereikt via U.S. Highway 163. Het ligt op drie uur rijden van de zuidelijke toegang van de Grand Canyon.


Wie vanuit Utah in de richting van Monument Valley rijdt, ziet het wereldberoemde beeld van een lange rechte weg met aan de horizon het silhouet van de vreemd gevormde rotsen. Vanuit het dorpje Mexican Hat ligt de afslag naar Monument Valley ongeveer 30 kilometer naar het zuiden.

Grotere vliegtuigmaatschappijen bedienen steden als Phoenix, Albuquerque en Denver. Binnenlandse vluchten zijn mogelijk naar Flagstaff, Arizona en Farmington (New Mexico) dat net buiten Navajo Nation ligt. Overal zijn huurauto's te krijgen.

Verder lezen:

Monument Valley op de kaart

Meer over deze droomplek

Monument Valley - Mooiste stukje 'afval' ter wereld

Monument Valley - Mooiste stukje 'afval' ter wereld

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel in het echte Wilde Westen. Ontmoet de 'eigenaren', de Navajo's. En zet je tent op in het achterland.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.