Orlando - Disney, Universal Studios en meer vermaak

Achtergronden

Het blijft een bijzonder verhaal; een rustig dorp verandert in hét pretpark van de wereld. Met dank aan Walt Disney. Waarna anderen volgen.

De stad Orlando in het Amerikaanse Florida wordt ook wel de 'grootste speeltuin van de wereld' genoemd. En dan niet alleen voor kinderen. Belangrijkste trekpleisters zijn de attractieparken van Disney (Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios en Animal Kingdom), Universal Studios (Universal Studios Florida en Islands of Adventure) en SeaWorld. Maar er is meer, veel meer.

Je voelt je in Orlando weer kind. Deze stad herbergt de meeste pretparken ter wereld. Waar je dagen, zelfs weken zoet kunt zijn. Alles staat in het teken van jouw plezier. Het is 'Amerikaans' strak georganiseerd, waarbij niet alleen de attracties, maar het gehele park overdadig is aangekleed. Het is een droomwereld in de echte wereld, waar voor een dag het kind in je boven komt.

Wat Hollywood is voor de filmindustrie, is Orlando voor de pretparkindustrie. Die elkaar overigens opvallend vaak tegen komen. Talloze attracties zijn verwijzingen naar beroemde films uit de bioscoop. En waar je bijvoorbeeld bij Disney en Universal talloze 'characters' tegen komt, die bekend zijn van het witte doek. Denk aan Goofy, Mickey Mouse, Nemo, Shrek, maar ook The Simpsons, Spider-Man en de Blues Brothers. Het is slechts een zeer klein deel van alles wat je hier kunt zien. Een bezoek aan Orlando en haar attractieparken is een feest van herkenning.

Orlando heeft na Las Vegas de meeste hotelkamers in de gehele VS. De stad is rond 1837 ontstaan en vernoemd naar de begraafplaats van Orlando Reeves die hier in de Tweede Seminole Oorlog overleed. Al is zijn herkomst niet helemaal duidelijk. 'Orlando's Grave' werd door de jaren heen Orlando.

Wat Hollywood is voor de filmindustrie, is Orlando voor de pretparkindustrie.

Het stadje wordt ineens wereldberoemd als Walt Disney in 1965 aankondigt er een reuzenpretpark te bouwen. De locatie is volgens Disney ideaal en voor alle vakantiegangers in Florida te bereiken. Tien jaar eerder heeft het eerste Disneypretpark in Anaheim bij Los Angeles haar deuren geopend. Walt Disney World gaat in 1971 open. En als de eerste duizenden bezoekers arriveren ontstaat langzaam een geheel nieuwe markt.

Tegenwoordig trekt het Disneypark in Florida meer bezoekers dan zijn broertje in Californië. De onderlinge strijd tussen de parken is voor iedereen goed, Disney maakt dankbaar gebruik van het imago dat Orlando ondertussen in de wereld heeft. Orlando is hét attractiepark van de wereld. Waar de nieuwe attracties zijn en de nieuwste technieken worden gebruikt.

Mickey en Minnie Mouse kun je in de parken van Disney overal tegen komen.
Thomas Jung
SeaWorld volgt Disney al in 1973. Het succes van Disney in Orlando heeft ook filmmaker Universal overgehaald hier immense attractieparken te bouwen. In 1990 opende de eerste haar deuren. Het zijn elkaars keiharde concurrenten, maar door de komst van Universal is de 'attractieparkvakantie' in Florida echt goed geïntroduceerd. Het hoofddoel van veel toeristen is om meerdere dagen in de diverse parken door te brengen.

Strand, zon en andere typische kenmerken van Florida zijn daarbij minder belangrijk geworden. Zeker nu er steeds nieuwe parken bij blijven komen. Je kunt hier dagen rondlopen. En zelfs weken, in een echte droomwereld.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Orlando - Disney, Universal Studios en meer vermaak

Orlando - Disney, Universal Studios en meer vermaak

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontbijt met Goofy en Mickey Mouse. Word dolfijnentrainer. Volg een Jedi Training. Of verken je grenzen in de vele achtbanen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.