Orlando - Disney, Universal Studios en meer vermaak

Beschermd & Onderzoek

Hieronder vind je de uitdagingen waar de entertainmentindustrie in Orlando voor staat. En hoe ze met kritiek omgaan.

Hidden Mickeys

Het begon als een geintje, maar is inmiddels een hele 'serieuze' zaak geworden. 'Hidden Mickeys' zijn afbeeldingen van Mickey Mouse (of eigenlijk zijn hoofd en oren) die op talloze plekken in de parken zijn verstopt. Later kwamen er meerdere vormen bij, maar de 'drie cirkels' blijven het populairst. Ze zitten bijvoorbeeld verstopt in het kasteel in Magic Kingdom. Maar ook in de bussen die naar het park rijden, in de hotels en winkels. En zelfs op de websites van Disney.

De 'imagineers' hebben nooit precies bijgehouden waar ze de Hidden Mickeys de afgelopen decennia allemaal hebben gemaakt. Dus gaan liefhebbers zelf op onderzoek in de diverse parken. En houden ze lijsten bij op internet van deze soms erg kleine verwijzingen naar de beroemde muis. Overigens zijn er ook 'Hidden Mickeys' bij de grote concurrent Universal Studios. Onder meer bij Jurrassic Park en Jaws, alleen zijn ze bijvoorbeeld aangevreten.

Meer info:

Imagineering

'Imagineering' is een term die tegenwoordig synoniem is voor het creëren van een fantasiewereld. Zowel bij Disney als Universal werken tientallen 'imagineers'. Zij bedenken niet alleen de attracties, maar maken ze ook. Waarbij natuurgetrouwheid centraal staat, meestal vormt een succesvolle film en tekenfilmfiguur de basis. En wordt de sfeer uit die film of rond dat personage herschapen. Ook dragen deze creatievelingen zorg voor de uitstraling van het park. In alle gevallen wordt vooral op de kleine details gelet, net als in de films.

SeaWorld versus natuurorganisaties

De attractieparken van met name SeaWorld hebben de afgelopen decennia geregeld onder vuur gelegen van diverse natuurorganisaties. Zij geven aan dat dolfijnen (en met name orka's) niet in gevangenschap moeten worden gehouden. Bekend is dat orka's veel korter leven in gevangenschap. Ook zijn er incidenten geweest waarbij trainers aangevallen zijn door orka's. In 1995 meldde SeaWorld dat het geen dieren meer in het wild zou laten vangen. Wat voor alle dolfijnen (dus ook orka's) geldt.

SeaWorld heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in educatie, maar ook talloze projecten waarbij het verder kijkt dan haar eigen attractieparken. Zo vangen ze gestrande en zieke zeedieren op, om ze daarna weer vrij te laten. Ook wordt onderzoek naar talloze dieren gefinancierd, waaronder dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden. Daarnaast wordt geld gestopt in het beschermen van leefgebieden van deze dieren.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Orlando - Disney, Universal Studios en meer vermaak

Orlando - Disney, Universal Studios en meer vermaak

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontbijt met Goofy en Mickey Mouse. Word dolfijnentrainer. Volg een Jedi Training. Of verken je grenzen in de vele achtbanen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.