Orlando - Disney, Universal Studios en meer vermaak

Gaan!

Beste tijd:
De parken kunnen het gehele jaar worden bezocht. Florida heeft een zonnig klimaat, al kent het van eind augustus tot eind november het orkaanseizoen. Waarbij af en toe een orkaan voorbij kan komen. En het hele leven in delen van Florida stil komt te liggen.

Het voorjaar (maart, april en mei) en najaar (september en oktober) zijn rustiger dan de drukke en warme zomer. Wie geen last van lange rijen wil hebben moet in de winter gaan.

Let op!
Neem de tijd om een park goed te bezoeken; de tweede dag is meestal gratis.


Wie online een kaartje koopt hoeft niet in de lange rij te staan bij de ingang van het park. Voor alle parken zijn bij benzinepompen, souvenirwinkels en toeristenbureaus kortingsbonnen te verkrijgen. Bijvoorbeeld voor kinderen dat ze gratis kunnen eten. Let wel op of het voordeel echt 'voordeel' is.

Beter is het om je bezoek goed te plannen. Ontloop weekenden en het liefst ook het hoogseizoen (juli en augustus). Zeker bij bijzondere attracties, zoals het zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove. Daarnaast is zinvol om bij binnenkomst meteen naar het achterste deel van een park te gaan, waar het dan nog lekker rustig is.


Tijdens talloze feestdagen zijn bijvoorbeeld de parken van Disney en Universal extra fraai gedecoreerd. Denk aan Kerstmis (wat hier slechts één dag is) of het in de VS erg populaire Halloween.

Hoe kom ik er?
Orlando wordt vanuit Amsterdam direct aangevlogen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld via Miami te komen en een auto te huren zodat je Florida kunt verkennen.

Verder lezen:

Orlando op de kaart

Meer over deze droomplek

Orlando - Disney, Universal Studios en meer vermaak

Orlando - Disney, Universal Studios en meer vermaak

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontbijt met Goofy en Mickey Mouse. Word dolfijnentrainer. Volg een Jedi Training. Of verken je grenzen in de vele achtbanen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.