Yellowstone NP - Slapende vulkaan vol leven

Gaan!

Beste tijd:
Voorjaar
In juni is het relatief rustig en dan worden de meeste beren gezien, die na hun winterslaap op zoek zijn naar voedsel. Waarbij ze bijvoorbeeld veel bessen eten. In die maand zijn er ook talloze wilde bloemen te zien. Net als in juli overigens.

Zomer
De bizons laten in juli hun paargedrag zien. In de zomer is het hier erg druk.

Najaar
In september kun je zien hoe de elanden elkaar opzoeken om te paren. September en oktober zijn ook relatief rustig wat toeristen betreft. De bomen laten dan hun kleurige bladeren vallen en de dieren bereiden zich voor op de winter.

Winter
Wie dit ruige gebied echt wil beleven, komt in de winter.


Sneeuw, blauwe luchten en een waterig zonnetje maken het tot een bijzondere bestemming. Zeker in januari en februari, wat de beste tijd is om grijze wolven te zien. Let wel: sommige wegen zijn afgesloten en het kan dan echt koud zijn.

Let op!
Elk jaar raken hier toeristen gewond door wilde dieren. Niet omdat de dieren hen aanvallen, maar omdat de mensen te dichtbij komen (meestal voor een foto). Met name herten en bizons staan er om bekend toeristen redelijk dichtbij te laten komen. Totdat het genoeg is en de hoorns in de strijd worden gegooid. Bizons en wapiti's verwonden hier jaarlijks meer mensen dan beren.

Het weer kan hier snel omslaan, dus wees altijd voorbereid op regen en wind, ook op een zonnige dag.


Onweersbuien komen ook in de zomer voor, in de winter valt er veel en vaak sneeuw.

Wie gaat kamperen moet al het eten in speciale ijzeren containers doen. Zodat nieuwsgierige beren er niet bij kunnen. Voor in het wild kamperen zijn speciale brochures opgesteld zie je bijvoorbeeld het beste voedsel veilig (bijv. aan een tak in een boom) kan hangen.

Hoe kom ik er?
Diverse steden in de buurt hebben regionale vliegvelden: Bozeman, Billings, Cody, Jackson Hole en Idaho Falls. Zeker in het hoogseizoen zijn er dagelijkse vluchten naar de grotere steden in de VS. De meeste toeristen komen met de auto vanuit het zuiden via Jackson en Grand Teton National Park. In de winter is alleen de noordelijke toegang open.

Verder lezen:

Yellowstone NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Yellowstone NP - Slapende vulkaan vol leven

Yellowstone NP - Slapende vulkaan vol leven

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek in de winter naar wolven. Zie de beroemde Old Faithfull 's nachts. Volg een fotocursus. En kampeer in indianenland.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.