Yellowstone NP - Slapende vulkaan vol leven

Publiekstrekkers

Fountain Paint Pot, Old Faithfull en Mammoth Hot Springs. Deze vreemde, bijna buitenaardse landschappen zijn dé attracties van Yellowstone.

10. Gaffelbok (of pronghorn)

engels: pronghorn antelope latijn: antilocapra americana
Een gaffelbokmannetje en vrouwtje in Yellowstone.
NPS

De gaffelbok lijkt op een antilope, maar is dit niet. Hij is de laatste overlevende van een speciale familie Antilocapridae en is volgens geleerden een ver familielid van de herten. Het gewei is bijzonder. De mannetjes hebben hoorns, die bestaat uit een kern van bot met daaromheen een stevige hoornlaag. Net als antilopen. Maar het gewei is vertakt (ook al zijn het slechts twee), wat bij herten voor komt. De gaffelbok leeft op de prairies van Amerika, Canada en Mexico, meestal in groepjes. Deze dieren zijn eenvoudig te herkennen aan hun ranke bouw en witte vlekken rond de kop. Opmerkelijk is dat dier erg snel is, hij kan meer dan 80 km per uur halen, en ze hebben een groot uithoudingsvermogen. Waarschijnlijk is dit om bijvoorbeeld wolven te snel af te zijn. Het noordelijke deel van Yellowstone is bekend vanwege de vele gaffelbokken. Kijk bij de noordelijke ingang of rij de zandweg van Mammoth Hot Springs naar Gardnier.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Yellowstone NP - Slapende vulkaan vol leven

Yellowstone NP - Slapende vulkaan vol leven

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek in de winter naar wolven. Zie de beroemde Old Faithfull 's nachts. Volg een fotocursus. En kampeer in indianenland.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.