Yellowstone NP - Slapende vulkaan vol leven

Publiekstrekkers

Fountain Paint Pot, Old Faithfull en Mammoth Hot Springs. Deze vreemde, bijna buitenaardse landschappen zijn dé attracties van Yellowstone.

3. Grizzlybeer

engels: grizzly bear latijn: ursus arctos horribilis
Een volwassen grizzly in Yellowstone.
Pat

Volgens wetenschappers is de grizzly een ondersoort van de bruine beer. Net als de Kodiakbeer bijvoorbeeld. Laatstgenoemde is de grootste, maar ook de grizzlybeer kan zo´n 600 kilo zwaar worden. Grizzlyberen lijken erg op bruine beren en zijn hooguit iets lichter van kleur. Deze dieren zijn erg intelligent en weten bijvoorbeeld hoe ze bij voedsel van mensen moeten komen. De overheid heeft door de jaren heen veel bessenstruiken langs de weg geplant om toeristen de kans op een ontmoeting te geven. Wat kan leiden tot een ‘bearjam’, waarbij toeristen (vaak te dicht) om een beer gaan staan voor een foto of video. Het aantal aanvallen van beren op mensen is relatief laag; slechts enkele per jaar. Deze dieren eten zowel vis en vlees als vruchten. Maar ook bijvoorbeeld bladeren en brood. Ze worden hier relatief vaak gezien.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Yellowstone NP - Slapende vulkaan vol leven

Yellowstone NP - Slapende vulkaan vol leven

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek in de winter naar wolven. Zie de beroemde Old Faithfull 's nachts. Volg een fotocursus. En kampeer in indianenland.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.